Objavljeno: petak, 22.11.2019.

Leteći vikend

Od boomeranga do vodenih raketa, mališani u SOS Dječjem selu Ladimirevci okušali su se u izradi, testiranju i učenju o letjelicama i svemirskim vozilima.

Proteklu subotu i nedjelju djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci su provela u društvu dugogodišnjih prijatelja iz međunarodne udruge Fly Beyond Dreams koja okuplja mlade inženjere aeronautike i druge zaljubljenike u letenje i tehnologiju koja to omogućuje.

Pet volontera iz Španjolske, Njemačke i dalekog Nepala je i ove godine kroz zanimljive radionice djeci približilo svijet letjelica i svemirskih vozila.

Naši mališani su se ovoga puta okušali u bacanju boomeranga, te izradi i lansiranju vodenih raketa, pri čemu je ove godine ostvaren rekordno visok let.

Najzabavnija aktivnost je svakako bila utrka mikrodronovima, dok je najatraktivnija bila radionica programiranja robota kakve znanstvenici koriste za prikupljanje uzoraka stijenja s površine Marsa. Nestrpljivo čekamo iduću priliku za učenje i novo osvajanje nebeskog horizonta!

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 01.06.2020.

SOS predstavnici ponovno na terenu

Nakon poduže pauze zbog koronavirusa, od danas su naši SOS predstavnici ponovno na terenu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više