Objavljeno: srijeda, 15.01.2020.

Nastavljamo s pružanjem usluge logopeda djeci u Valpovu

U Gradskoj upravi Grada Valpova, gradonačelnik Matko Šutalo i direktor SOS Dječjeg Sela Ladimirevci, Zoran Relić, potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada logopeda u SOS Dječjem Selu Ladimirevci.

 Ovim će se Sporazumom osigurati pružanje stručne pomoći logopeda djeci predškolske i školske dobi na području grada Valpova koja imaju jezično-govorne poteškoće u smisli rane identifikacije poremećaja što omogućava provedbu terapije te preveniranja teškoća koja se mogu posredno javiti.

'SOS Dječje selo Ladimirevci pruža usluge organiziranog stanovanja u 16 obitelji i uslugu smještaja u dvije podružnice SOS Zajednice mladih u Osijeku', izvijestio je Zoran Relić.

U okviru svojeg djelovanja SOS Dječje Selo provodi brojne socijalne usluge na području cijele Osječko-baranjske županije pod zajedničkim nazivom Program jačanja obitelji, od kojih se naročito ističe stručna pomoć logopeda. Važno je naglasiti da usluge logopeda mogu koristiti sva djeca s područja grada Valpova i njihovi roditelji sukladno potrebama. Ambulanta logopeda smještena je u SOS Selu, ali logoped jednom tjedno radi i u Dječjem vrtiću u Valpovu, naglasio je Relić.

Direktor SOS Dječjeg sela, Zoran Relić, zahvalio se Gradu Valpovu i gradonačelniku Šutalu što su prepoznali važnost i potrebu ovog programa te napomenuo da je tijekom 2019. godine usluge logopeda koristilo ukupno 58 djece s područja grada Valpova. Ujedno je izrazio zadovoljstvo nastavkom provedbe ovog programa i u 2020. godini te nadu da će Grad Valpovo i SOS Dječje Selo Ladimirevci i u narednom razdoblju zajednički raditi na provedbi brojnih demografskim mjera.

Novosti

Objavljeno:
petak, 31.07.2020.

Kristina Ivanuš osvojila Hermann Gmeiner priznanje!

Biti inspiracija i uzor mladim osobama diljem svijeta velika je čast. Upravo takva je naša Kristina Ivanuš, koja se ove godine okitila Hermann Gmeiner nagradom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 21.07.2020.

Ljetna uživancija u Vodicama

Uz preporučenu distancu, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i ove godine uživaju u čarima ljeta, mora i zabave u suncem obasjanim Vodicama.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više