Objavljeno: četvrtak, 16.01.2020.

Roma support – mobilni tim za podršku obiteljima

Ojačali smo napore prema prevenciji izdvajanja djece i podršci obiteljima u riziku i kroz novi projekt na području Čakovca.

 SOS Dječje selo Hrvatska brine o 240-ero djece i mladih bez odgovarajuće skrbi, a u misiji stvaranja brižnog doma za svako dijete razvili smo i Programe jačanja obitelji koji djeluju na prevenciji izdvajanja djece i podršci obiteljima u riziku na brojnim područjima Republike Hrvatske putem naših mobilnih timova. Programima i radom na terenu u 2019. godini pružili smo podršku 350 djece i mladih.

Naši mobilni timovi stručnjaka rado dijele stečena znanja i iskustva te su aktivno uključeni u novi projekt ROMA SUPPORT – Mobilni tim za podršku obiteljima, sa zadaćom praćenja i pružanja podrške.

Projekt se provodi od 1. rujna 2019. do kraja kolovoza 2020. godine. Projekt ROMA SUPPORT financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a glavna aktivnost projekta odnosi se na pružanje podrške pripadnicima romske zajednice pomoću novoosnovanog mobilnog tima GDCKČ-a i grupnog rada u njihovom domu i naseljima. SOS Dječje selo Hrvatska partner je na projektu s Hrvatskim Crvenim križem – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i CZSS Čakovec.

Cilj projekta je unaprijediti socijalnu uključenost pripadnika romske zajednice s područja nadležnosti Centra za socijalnu skrb Čakovec i uspostaviti koordinirani sustav potpore socijalno osjetljivim skupinama.

Novosti

Objavljeno:
petak, 31.07.2020.

Kristina Ivanuš osvojila Hermann Gmeiner priznanje!

Biti inspiracija i uzor mladim osobama diljem svijeta velika je čast. Upravo takva je naša Kristina Ivanuš, koja se ove godine okitila Hermann Gmeiner nagradom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 21.07.2020.

Ljetna uživancija u Vodicama

Uz preporučenu distancu, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i ove godine uživaju u čarima ljeta, mora i zabave u suncem obasjanim Vodicama.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više