Objavljeno: petak, 17.01.2020.

Proglašen pobjednik nagrade Dare4Care za inovativne programe

Međunarodna krovna organizacija, SOS Children's Villages International svrstala je naš Program pripreme za izlazak iz skrbi među tri najbolja u 2019., a pobijedio je program SOS Dječjeg sela Etiopija.

 Dar4Care godišnja je nagrada koju dodjeljuje SOS Children's Villages International nacionalnim organizacijama iz 136 države u svijetu za inovativne ideje i programe koji život djece i obitelji čine boljim i kvalitetnijim. Ponosni smo na naše stručnjake čiji su rezultati rada prepoznati na međunarodnoj razini te su uvršteni u tri najbolja projekta u 2019. godini!

Ovogodišnju nagradu dobilo je SOS Dječje selo Jimma, Etiopija za program udomiteljskih obitelji. Etiopija se suočava s velikim brojem napuštene djece, a inovativnim programom odlučili su odgovoriti na izazove, te pored postojećih SOS obitelji djeci bez roditelja omogućiti odrastanje u brižnom obiteljskom okruženju - udomiteljskim obiteljima. Iako u Etiopiji postoje udomiteljske obitelji kao oblik skrbi, prate ih određeni rizici te ih provedba programa koji su razvili uspješno savladava i omogućava sretno odrastanje djece.

SOS Dječje selo Hrvatska podijelilo je drugo mjesto sa SOS Dječjim selom Indija koje je razvilo program uključivanja djece u SOS obitelj. 

Naši stručnjaci razvili su Program pripreme izlaska iz skrbi za mlade osobe. Program je razvijen na temelju preporuka mladih osoba koje su izdvojile određene teme i izazove s kojima se suočavaju pri izlasku iz srkbi, a potrebna im je dodatna podrška. Tijekom 2019. godine 28 mladih sudjelovalo je u programu koji im je osigurao stručnog suradnika za pripremu i planiranje izlaska iz skrbi, a koji će im biti na raspolaganju i u periodu nakon izlaska u slučaju kada zatrebaju podršku. 

Ključne kompetencije na kojima su radili su: zapošljavanje, financije, stanovanje, obrazovanje, zdravlje, praktične vještine, socijalna mreža i sustav podrške, slobodno vrijeme i uključenost u zajednicu, osobni razvoj i mentalno zdravlje. Tijekom godine suočili su se sa izazovima u stvarnom životu, naučili bolje upravljati financijama, učinkovitije rješavati sukobe te su pokazali i bolje ishode u obrazovanju.

 

Novosti

Objavljeno:
petak, 31.07.2020.

Kristina Ivanuš osvojila Hermann Gmeiner priznanje!

Biti inspiracija i uzor mladim osobama diljem svijeta velika je čast. Upravo takva je naša Kristina Ivanuš, koja se ove godine okitila Hermann Gmeiner nagradom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 21.07.2020.

Ljetna uživancija u Vodicama

Uz preporučenu distancu, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i ove godine uživaju u čarima ljeta, mora i zabave u suncem obasjanim Vodicama.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više