Objavljeno: utorak, 03.03.2020.

Uz kompas i kartu u potrazi za blagom

Naši mališani u SOS Dječjem selu Ladimirevci aktivni su planinari, to već svatko zna. A svaki susret koriste i kao priliku naučiti nešto novo...uz zabavu naravno!

Proteklog vikenda djeca i mladi iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci bili su na planinarskom izletu s PD Zanatlija iz Osijeka. Osim što na planinarskom putu imaju priliku pogledati razne znamenitosti, uvijek je to i prilika za učenje korisnih znanja i vještina.

Tema izleta je bila orijentacija u šumi korištenjem kompasa i karte. Da bi učenje bilo zanimljivo, organizirana je potraga za blagom. Motivacije tako nije nedostajalo pa su djeca kroz igru, zabavu i međusobno druženje uspješno usvojili nove korisne vještine.

Na svom putu vidjeli su i glagoljaške natpise na srednjovjekovnoj crkvi sv. Dimitrija te rodnu kuću dr. Andrije Štampara. Prekrasnom rutom popeli su se do planinarske kuće Viljevo na 297 metara nadmorske visine te su istraživali Dilj goru.  Izlet su završili igrom i druženjem uz vatru, kako to pravim planinarima i priliči!

Možemo slobodno konstatirati, mala planinarska škola uspješno je položena!

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Prepoznajte plemenitost ‘ulaganja’ kriptovaluta u naše mališane

Od 2019. godine sretno djetinjstvo možete podržati i kriptovalutama. Uložite vaše bitcoine u budućnost djece u SOS Dječjim selima!

Saznajte više