Objavljeno: ponedjeljak, 16.03.2020.

Sigurnost i zdravlje djece u SOS Dječjim selima na prvom mjestu

Svakodnevni život djece prilagođen je situaciji širenja i borbe s koronavirusom, a SOS Dječje selo Hrvatska provodi mjere koje čuvaju sigurnost i zdravlje djece u našoj skrbi, kao i zaposlenika.

Ovim putem želimo obavijestiti javnost i naše drage Prijatelje djece u SOS Dječjim selima da su poduzete mjere, preporuke i postupci sukladno naputcima resornog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva te Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kako bi spriječili potencijalno širenje koronavirusa u SOS Dječjim selima uvedena je mjera kojom se odgađaju posjete i kontakti s djecom od strane trećih osoba. Drugim mjerama uvedena je povećana briga o higijeni i prevenciji širenja zaraze kako bi se djeca i zaposlenici odgovarajuće zaštitili.

Poduzeli smo mjere usmjerene i na rad SOS predstavnika koji su u direktnim susretima s građanima na terenu te se njihov rad odgađa do daljnjeg. SOS predstavnici predstavljaju rad Udruge i potrebe djece u našoj skrbi na terenu te s građanima sklapaju trajne naloge s mjesečnim donacijama koji čine većinu prihoda SOS Dječjeg sela Hrvatska. Obzirom da nam je podrška i dalje izrazito važna i potrebna, vaše donacije možete uputiti online - putem Keks pay aplikacije ili obrasca za donacije na web stranici SOS Dječjeg sela.

SOS Dječje selo Hrvatska nastavlja aktivno pratiti situaciju te odgovorno i pravovremeno usvajati mjere i preporuke nadležnih institucija u situaciji širenja i borbe s koronavirusom.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 01.06.2020.

SOS predstavnici ponovno na terenu

Nakon poduže pauze zbog koronavirusa, od danas su naši SOS predstavnici ponovno na terenu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više