Objavljeno: ponedjeljak, 16.03.2020.

Sigurnost i zdravlje djece u SOS Dječjim selima na prvom mjestu

Svakodnevni život djece prilagođen je situaciji širenja i borbe s koronavirusom, a SOS Dječje selo Hrvatska provodi mjere koje čuvaju sigurnost i zdravlje djece u našoj skrbi, kao i zaposlenika.

Ovim putem želimo obavijestiti javnost i naše drage Prijatelje djece u SOS Dječjim selima da su poduzete mjere, preporuke i postupci sukladno naputcima resornog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva te Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kako bi spriječili potencijalno širenje koronavirusa u SOS Dječjim selima uvedena je mjera kojom se odgađaju posjete i kontakti s djecom od strane trećih osoba. Drugim mjerama uvedena je povećana briga o higijeni i prevenciji širenja zaraze kako bi se djeca i zaposlenici odgovarajuće zaštitili.

Poduzeli smo mjere usmjerene i na rad SOS predstavnika koji su u direktnim susretima s građanima na terenu te se njihov rad odgađa do daljnjeg. SOS predstavnici predstavljaju rad Udruge i potrebe djece u našoj skrbi na terenu te s građanima sklapaju trajne naloge s mjesečnim donacijama koji čine većinu prihoda SOS Dječjeg sela Hrvatska. Obzirom da nam je podrška i dalje izrazito važna i potrebna, vaše donacije možete uputiti online - putem Keks pay aplikacije ili obrasca za donacije na web stranici SOS Dječjeg sela.

SOS Dječje selo Hrvatska nastavlja aktivno pratiti situaciju te odgovorno i pravovremeno usvajati mjere i preporuke nadležnih institucija u situaciji širenja i borbe s koronavirusom.

Novosti

Objavljeno:
petak, 27.03.2020.

Upoznajte Katicu – posve neobičnu stanarku u Selu

Biti brižan i pažljiv prema životinjama odlika je naših mališana, koji su vjeverici pružili topli dom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 23.03.2020.

Zemljotres 22. ožujka 2020.

Naša djeca i mladi su svi u dobrom stanju, očekivano potreseni, kao i sva djeca za koju je jučerašnji zemljotres bio velik šok.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 03.03.2020.

Uz kompas i kartu u potrazi za blagom

Naši mališani u SOS Dječjem selu Ladimirevci aktivni su planinari, to već svatko zna. A svaki susret koriste i kao priliku naučiti nešto novo...uz zabavu naravno!

Saznajte više