Objavljeno: petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Međunarodni dan obitelji obilježava se 15. svibnja svake godine. Dan je proglasila Generalna skupština UN 1993. godine  i odražava važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljima.

Ovogodišnji Međunarodni dan obitelji dolazi u vrijeme jedne od najizazovnijih svjetskih zdravstvenih i socijalnih kriza. Pandemija COVID-19 u 2020. godini posebno je osvijestila važnost ulaganja i brige o najranjivijima u našem društvu, a među njima su svakako i djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Naše SOS obitelji i u ovoj krizi ostaju sigurne zahvaljujući brizi SOS mama, teta i svih zaposlenika SOS Dječjeg sela Hrvatska te našim brojnim Prijateljima, donatorima i partnerima koji su nam nastavili biti podrška i ovoj izazovnoj situaciji.

 

Saznajte kako i vi možete pomoći sretno odrastanje djece u obiteljskom okruženju : 

http://sos-dsh.hr/hr/klub_prijatelja.aspx

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 23.09.2020.

Koje je vaše sigurno mjesto?

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska održala je Nacionalnu kick-off konferenciju u okviru europskog projekta (REC) ‘Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece – integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi’.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 17.09.2020.

Naša Kika kao kuma izložbe

Čini se da ovih dana nema osobe koja ne bi željela, barem nakratko, biti u društvu naše Kristine Ivanuš. Mlada, uspješna, dobitnica Hermann Gmeiner nagrade ovoga puta uljepšala je otvaranje pokretne izložbe 'Blago Jadranskog podmorja'.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.09.2020.

Uz čvrsti zagrljaj SOS mame hrabro u avanturu života

Kako to već biva s početkom rujna dolaze nam novi počeci. Tako se ove godine od SOS Dječjeg sela Lekenik oprostilo sedam osmaša.

Saznajte više