Objavljeno: četvrtak, 02.07.2020.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

S početkom srpnja, najtoplijeg mjeseca u godini, u SOS Dječjem selu Ladimirevci službeno je započelo tradicionalno “Ljeto u Selu”!

Preživjeti ljetne vrućine i sparine na asfaltu zna biti pomalo iscrpljujuće. Kako bi djeca lakše podnijela jako sunce koje žari od jutra do večeri potrebno im je osigurati zabavne trenutke u hladu. U iščekivanju odlaska na more, lutkarskim predstavama „Ekološka priča“ i „Zlatokosa“ službeno je otvoreno „Ljeto u Dječjem selu Ladimirevci“. Mali glumci su uz pomoć svojih plišanih prijatelja pokazali svim stanovnicima Dječjeg sela zašto i kako treba čuvati prirodu koja nas okružuje i zašto je važno slušati odrasle i vjerovati u prijateljstvo.

Manifestacija „Ljeto u Selu“ trajat će do kraja mjeseca kolovoza, a djeca će ljetne praznike provesti u kreativnom i aktivnom odmoru. Kao i svakog ljeta uz razne aktivnosti među kojima je i računalna radionica i ljetno kino na otvorenom, djeca se zabavljaju igrajući tzv. “Selsku alku”, koja se već tradicionalno održava. Igra se tako da jedan natjecatelj drugoga gura u tačkama, a zadatak natjecatelja u tačkama je da probuši vodeni balon. Još su mnoge igre i priče ispred njih, kao i plesne koreografije i glazbeni hitovi.

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uskoro kreću i prema moru, točnije u Vodice, gdje su od njihovog velikog prijatelja gospodina Miljenka Karačića dobili kuću na korištenje. Nakon velikog opreza i mjera koje su provodili u Dječjem selu uslijed epidemije koronavirusa, nakon drugačije i zahtjevne školske godine, spremni su za zasluženi odmor, ali su spremni i nastaviti s odgovornim ponašanjem kako bi i dalje čuvali sebe i druge. Svima vama koji ih pratite i dajete im podršku žele sigurne i lijepe ljetne mjesece.

Novosti

Objavljeno:
petak, 31.07.2020.

Kristina Ivanuš osvojila Hermann Gmeiner priznanje!

Biti inspiracija i uzor mladim osobama diljem svijeta velika je čast. Upravo takva je naša Kristina Ivanuš, koja se ove godine okitila Hermann Gmeiner nagradom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 21.07.2020.

Ljetna uživancija u Vodicama

Uz preporučenu distancu, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i ove godine uživaju u čarima ljeta, mora i zabave u suncem obasjanim Vodicama.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više