Objavljeno: petak, 31.07.2020.

Kristina Ivanuš osvojila Hermann Gmeiner priznanje!

Biti inspiracija i uzor mladim osobama diljem svijeta velika je čast. Upravo takva je naša Kristina Ivanuš, koja se ove godine okitila Hermann Gmeiner nagradom.

Više od 30 godina SOS Dječja sela dodijeljuje Hermann Gmeiner nagradu mladim herojima, ljudima koji su se unatoč teškim životnim pričama, istaknuli na svom području te postali uzor mladima u svijetu. Između 60 nominiranih, žena i muškaraca, Kristina Ivanuš ove je godine prepoznata kao izvanredna mlada ženska osoba koja svojim primjerom doprinosi dobrobiti drugih, kao i društva. U kategoriji muškaraca, prvo su mjesto podijelili Lucia Mustata iz Rumunjske i Gebre-egziabher Gebre iz Etiopije.

Svatko od nas u životu treba uzor koji će ga voditi na njegovu putu ka osamostaljenju. Kristina ga je od malih nogu teško pronalazila. Odrasla je u SOS Dječjem selu Lekenik, a sa samo šest godina saznala je da boluje od rijetke bolesti mišića. Uz pomoć SOS mame, tete i ostalih djelatnika SOS Dječjeg sela Hrvatska, uspjela je prebroditi bolest. U tome joj je uvelike pomoglo i ronjenje.

Nakon djetinjstva provedenog po raznim liječenjima, Kristina se zaljubila u podmorje. Zahvaljujući dugogodišnjim partnerima SOS Dječjeg sela Hrvatska, Ronilačkom klubu 'Roniti se mora', Kristina se počela baviti ronjenjem i podvodnim Modelingom. Danas, četiri godine kasnije, bez toga ne može zamisliti život. Tako uz fakultet menadžmenta redovito trenira i priprema se za ispit, kako bi postala trenerica ronjenja.

Također, Kika aktivno sudjeluje u akcijama čišćenja podmorja. Sretno je zaljubljena, te uskoro planira svoj život iz Zagreba preseliti na more, u Sv. Filip i Jakov. A na tom putu mi ćemo je pratiti i podržavati. Sretno Kika!

Novosti

Objavljeno:
utorak, 21.07.2020.

Ljetna uživancija u Vodicama

Uz preporučenu distancu, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i ove godine uživaju u čarima ljeta, mora i zabave u suncem obasjanim Vodicama.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 02.07.2020.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

S početkom srpnja, najtoplijeg mjeseca u godini, u SOS Dječjem selu Ladimirevci službeno je započelo tradicionalno “Ljeto u Selu”!

Saznajte više