Objavljeno: srijeda, 11.09.2019.

Praške lastavice još jednom su nam uljepšale praznike

Naši veliki prijatelji iz Udruženja građana Lastavica iz Praga i ove, četvrte godine po redu, organizirali su i financirali sedmodnevni posjet djece iz šest SOS Dječjih sela.

Na dan polaska ranim jutarnjim satima, u SOS Dječjem selu Ladimirevci, okupila su se djeca i odrasli iz SOS Dječjeg sela Lekenik, SOS Dječjeg sela Skopje iz Makedonije, SOS Dječjeg sela Kraljevo iz Srbije, SOS Dječjeg sela Gračanica i SOS Dječjeg sela Sarajevo iz Bosne i Hercegovine kako bi krenuli u avanturu zvanu „K praškim Lastavicama“ u Prag!

Svaki dan u Pragu bila je nova pustolovina: djeca su imala priliku jahati i čuti nešto o razvoju konja kroz mnogo godina postojanja. Vidjeli su i najpoznatije znamenitosti Praga: Karlov most, Praški dvorac, Katedralu sv. Vida, Astronomski sat, Starogradski trg

Uživali su na kupanju u Aquaparku i vožnji na toboganima, a potom su se u Muzeju iluzija iznenadili još neviđenim stvarima.
Ono što se posebno dojmilo naše mališane je pokušaj spavanja na krevetu od čavala.

Sljedećeg dana očarali su nas dinosauri u prirodnoj veličini u Dinoparku u Plzenu koji se kreću i ispuštaju zvukove. Nova avantura čekala ih je na bob stazi s koje se pogled pruža na cijeli Prag! Tamo su se čak okušale i neke SOS mame.

Predzadnji dan u Pragu posjetili smo prekrasni Zoološki vrt – dom mnogih životinjskih vrsta od kojih su neke naši mališani vidjeli prvi put. Bilo je tamo polarnih medvjeda, žirafa, slonova, guštera, majmuna, jedna dugačka anakonda i niz drugih životinja.

Nakon cjelodnevnih izleta na impresivnim mjestima Praga, slijedila je večera u novom, prekrasnom prostoru u kojem djeluje „Lastavica“, a potom razne igre, kviz, pjesma i ples. Djeca su svaku večer bila veselo raspoložena i sretna zbog aktivnosti koje su nam pripremili naši prijatelji iz Lastavice.

Dug povratak iz Praga u SOS Dječje selo Ladimirevci protekao je u druženju novih i starih prijatelja, pjesmi i smijehu, pokojoj izjavljenoj ljubavi, ali i tuzi zbog završetka ove divne praške priče.

No, budući da ovakve uspomene ostaju duboko urezane u srca naših mališana, ovakve priče nikad ne završavaju! Njihova zahvalnost za ljubav, podršku i prihvaćanje koje svake godine iznova prime od prijatelja iz Lastavice ostaje vrijednost koju će trajno zadržati i rado uvijek podijeliti s onima koji dolaze. Hvala vam Lastavice!

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Prepoznajte plemenitost ‘ulaganja’ kriptovaluta u naše mališane

Od 2019. godine sretno djetinjstvo možete podržati i kriptovalutama. Uložite vaše bitcoine u budućnost djece u SOS Dječjim selima!

Saznajte više