Objavljeno: ponedjeljak, 16.09.2019.

Veselo druženje u znaku šišmiša

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživala su tijekom posjete Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku gdje se održavala Noć šišmiša.

 Kolači u obliku šišmiša, šišmiši od papira, špilja od papira u kojoj su šišmiši...sve je te večeri bilo u znaku tih neobičnih malih stvorenja, a mališani su uživali.

"Prvo smo pogledali prezentaciju o povezanosti tehnologije i biologije. Mogli smo vidjeti rad ljudi koji proučavaju šišmiše i njihovo kretanje. Nakon prezentacije smo imali priliku izraditi svog šišmiša od papira, malo ljepila i boje. Imali smo priliku otići u špilju napravljenu od papira te vidjeti neke zanimljivosti o šišmišima, na primjer njihovu građu i kosti. Također smo naučili značenje različitih pojmova, kao na primjer eholokacija, pomoću koje se šišmiši kreću" - puna je dojmova djevojčica Valentina.

Edukativne i zabavne, takve su radionice po mjeri naših mališana, a ova je bila pun pogodak i mališani već s nestrpljenjem iščekuju sljedeći ovakav događaj.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Prepoznajte plemenitost ‘ulaganja’ kriptovaluta u naše mališane

Od 2019. godine sretno djetinjstvo možete podržati i kriptovalutama. Uložite vaše bitcoine u budućnost djece u SOS Dječjim selima!

Saznajte više