Objavljeno: četvrtak, 21.11.2019.

Mališani pokazali visoku razinu poznavanja dječjih prava

Povodom Međunarodnog dana djeteta održan je sastanak Dječjeg parlamenta u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

 Međunarodni dan djeteta obilježili smo sastankom Dječjeg parlamenta na kojem su sudjelovala sva djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci starija od 9 godina ("mala punoljetnost").

Podsjetili smo se o čemu govori Konvencija o pravima djeteta te koja su sve dječja prava. Možemo biti ponosni na razinu poznavanja dječjih prava jer su djeca pokazala da osim prava na igru i prava da biraju svoje prijatelje, znaju da imaju pravo na školovanje i zdravstvenu skrb. Svaka SOS kuća u Selu dobila je poster Konvencije o pravima djeteta UN-a na jeziku bliskom djec pa smo sigurni da ćemo i dogodine svjedočiti vrlo visokoj razini informiranosti mališana.

Nakon svečanog dijela, održane je "radni" dio sastanka na kojem smo raspravljali o prijedlozima koje su iznijeli predstavnici djece na Vijeću djece te o drugim aktualnostima. Na taj način uvažili smo njihovo pravo na izražavanje mišljenja te smo ih saslušali i ozbiljno razmotrili.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 01.06.2020.

SOS predstavnici ponovno na terenu

Nakon poduže pauze zbog koronavirusa, od danas su naši SOS predstavnici ponovno na terenu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više