fbpx

Jak potres osjetili smo u Lekeniku, svi smo dobro – 28.12.2020

Nakon mirnog Božića provedenog u krugu SOS obitelji ponedjeljak nas je šokirao. Potres s epicentrom u Petrinji osjetila su i naša djeca, SOS mame i ostali djelatnici u SOS Dječjem selu Lekenik. Srećom, svi su dobro, te nema oštećenja na objektima u Selu.

‘Jutros u 6,28 sati osjetili smo jak potres u Lekeniku, u trajanju od 15-ak sekundi. Sva su djeca u to vrijeme spavala, te smo ih polako i bez ikakve panike, probudili i evakuirali iz objekata. Kako je temperatura zraka ispod nule, zagrijali smo vozila i djecu umotanu u deke, uz najpotrebnije stvari (lijekove, odjeću, nešto hrane i pića) smjestili u aute. U trenutku potresa u Dječjem selu je bilo 62 djece i oko 30 odraslih osoba’, dojavio nam je direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, Mario Čović.
Kako kaže, drugi potres osjetili su u vozilima. ‘U 7.49 sati osjetili smo drugi snažni potres, koji nam je desetak sekundi ljuljao vozila. Iako su vozila neugodno podrhtavala, ovaj put smo se udaljeni od objekata, na čistini, osjećali puno sigurnije. Naknadnim ulaskom u kuće, nismo primijetili oštećenja’.

Hvala svima što mislite na nas u ovim trenucima, te se nadamo da nas nova 2021. godina čeka iza ugla puna bezbrižnosti, zdravlja, radosti i veselja.

Jak potres osjetili smo u Lekeniku, svi smo dobro
Skip to content