fbpx

Javni poziv trenerima na projektu – 30.6.2020.

UKRATKO O PROJEKTU 

U ožujku 2020. počela je provedba EU projekta “Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece – integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi” koju SOS Dječje selo Hrvatska provodi u partnerstvu s krovnom organizacijom SOS Kinderdorf International, organizacijom CELCIS iz Škotske, specijaliziranom za edukaciju stručnjaka iz sustava skrbi te 5 SOS nacionalnih udruga iz Bugarske, Grčke, Mađarske, Belgije, Srbije. 

Cilj projekta je ojačati sustav podrške i pomoći djeci i mladima s iskustvom traume kroz osposobljavanje stručnjaka unutar sustava socijalne skrbi. Očekivane dobiti projekta su, s jedne strane postizanje sigurnijeg okruženja i podrške djeci i mladima u njihovom oporavku i razvoju punih potencijala, a s druge jačanje profesionalnih kapaciteta stručnjaka kroz usvajanje specifičnih znanja o traumi i načina pružanja podrške djeci i mladima koja su proživjela traumu. 

SOS Dječje selo Hrvatska će uz ostale projektne aktivnosti educirati 100 stručnjaka iz sustava alternativne skrbi o temi traume i rada s djecom i mladima koji su proživjeli traumu te odabranim organizacijama za alternativnu skrb pružiti stručnu podršku u implementaciji prakse temeljene na znanjima o traumi. 

TRENERI NA PROJEKTU: 

Kako bi ostvarili svrhu ovog projekta potrebno nam je angažirati 2 stručnjaka koji će na temelju edukacije za master trenere te prethodno sastavljenih edukacijskih modula, priručnika i pratećih materijala provesti edukacije za stručnjake koji rade s djecom i mladima u području alternativne skrbi. 

Kandidati za poziciju trenera trebaju zadovoljiti sljedeće uvjete: 

– visoka stručna sprema iz područja društveno humanističkih znanosti (psihologija, socijalna pedagogija, socijalni rad i sl.) 
-prethodno iskustvo u vođenju edukativnih treninga za stručnjake
-najmanje 3 godine radnog iskustva u području zaštite djece (poželjno u području alternativne skrbi) 
– znanje o učincima traume na dječji razvoj 
– poželjno iskustvo savjetovanja ili/i psihoterapijskog rada s djecom i mladima koja su proživjeli traume
– mogućnost angažmana od 63 dana u razdoblju od siječnja 2021. do veljače 2022. prema dogovoru s naručiteljem posla u skladu s predviđenim vremenskim okvirom za izvođenje projektnih aktivnosti 
– izvrsno poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu 

Dužnosti trenera u razdoblju angažmana: 
– sudjelovati na treningu trenera u Budimpešti početkom 2021. u trajanju od 2×4 dana 
– održati 5 treninga u trajanju od 2×3 dana na 4 različite lokacije u RH 
– mentoriranje sudionika treninga između dva modula treninga 
– održati radionice i stručnu podršku u implementaciji prakse temeljene na znanjima o traumi u 2-3 odabrane organizacije alternativne skrbi 
– izvoditi edukacije prema predviđenom Priručniku 
– podnositi sva potrebna izvješća u dogovoru s projektnim timom kao i završni izvještaj u skladu s propisanim obrascima 
– surađivati sa projektnim timom i slijediti logističke upute izvođenja treninga 
– dogovarati plan rada svake edukacije sa projektnim timom 

Trenerima će se osigurati: 
– besplatni trening za trenere u Budimpešti 
– svi edukacijski i drugi potrebni materijali za izvođenje treninga 
– honorar je predviđen po broju radnih dana na projektu 
– troškovi putovanja do lokacija na kojima se edukacije izvode kao i troškovi smještaja i hrane u skladu sa zadanim projektnim budžetom

PRIJAVE: 

Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj životopis i motivacijsko pismo pošalju Ljiljani Ban, asistentici na projektu, na e-mail adresu . Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 15.7.2020. Kandidati koji uđu u uži krug bit će pozvani na razgovor.

Sažetak projekta možete pronaći OVDJE.

Javni poziv trenerima na projektu
Skip to content