fbpx

Kad igralište zamijenimo morem, našoj sreći nema kraja – 15.07.2021.

I dok se neki tek pripremaju za ljetovanje, naši mališani iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci već prepričavaju friške uspomene iz Vodica.  Ove godine kraj lipnja i početak srpnja za njih je protekao u morskim radostima.

Zahvaljujući hvalevrijednoj donaciji naših prijatelja iz Zaklade UniCredit djeca iz četiri SOS kuće: Lubenica, Marelica, Malina i Breskva proveli su po tjedan dana u Vodicama. Iako nas je početak ljeta iznenadio visokim temperaturama, naše je veselo društvo iz Ladimirevaca spas od vrućina pronašlo na lijepoj Jadranskoj obali.

Mališani su bili raspoređeni u tri grupe i svaka je u svom terminu putovala na more. Tako su se na put prema Vodicama prve uputile pet djevojčica iz SOS kuće Lubenica pratnji SOS mame i SOS tete.

Visoke temperature lakše su se podnosile u moru, a na plaži su se sklapala i nova prijateljstva. Dobra pozicija u hladu omogućila je da se cijelo poslijepodne uživa u plivanju, ronjenju i druženju. Posebno je uživala Anđelina  koja ide u drugi razred i ove godine je naučila plivati. Njena SOS sestra Veronika upisala je srednju školu za pedikera, pa je na moru malo vježbala i manikuru. A kada se ogladnjelo razgovor je išao ovako:  ‘SOS mama Dunjica na plaži radi salatu od rajčice i na kraju dodaje sol. Djevojčica Barbara (5 godina) ulazi u more i kaže: Ova voda je jako slana. Dunjica, jesi ju ti solila? Druga djevojčica Marija (6 godina) uskače i odgovara: Ma ne Barbara, to ti je teta Kata posolila’.

Uz rajčicu i druge slane delicije, nije nedostajalo niti onih slatkih. Iako vole i rado jedu voće, naše male ‘Lubenice’ ljeti najviše vole sladoled. Uživanje na moru za naših pet klinceza brzo je došlo svome kraju i bilo je vrijeme za povratak u Selo.

Novu smjenu ljetnih doživljaja spremno su preuzeli 11-ero mališana iz SOS kuća Malina i Marelica. Zahvaljujući sunčanim danima i toplom moru, plaža im je postala dnevni boravak, a more igralište. Lijepe trenutke zabilježili su fotografijama koje su slali svojim prijateljima u SOS Dječje selo Ladimirevci, gdje su djeca iz SOS kuće Breskva već bila spremna za svoju ljetnu avanturu. I oni su jednako uživali u svom sedmodnevnom ljetovanju, a SOS mama i SOS teta bilježile su sve njihove osmijehe i uspjehe.

Niz lijepih uspomena iz Vodica nastavit će nam donositi ostatak mališana iz Ladimirevaca, jer će baš svaka do 16 SOS kuća, dobiti priliku ljetovati. Za nas ovo ljeto, kao da nema kraja.

Kad igralište zamijenimo morem, našoj sreći nema kraja – 15.07.2021.
Skip to content