fbpx

Kapa do poda: Za djecu dvaput preplovio Atlantik – 15.6.2020.

Kada se 6. siječnja, zajedno s prijateljem gospodinom Branimirom Vlajom, otisnuo na pučinu, oftalmolog iz Šibenika nije ni slutio kakva ga avantura čeka. Pod krilaticom ‘Čisto more, čisto srce’ uz humanitarnu notu za pomoć djeci u SOS Dječjim selima, ova su dva entuzijasta imala u planu prejedriti Atlantik i stići iz Šibenika do Brazila za svega tri mjeseca. Nažalost, svjetska pandemija koronavirusa pomrsila im je račune.

Tako je dr. Grgić put nastavio sam. Nakon što je preplovio Atlantik i stigao do brazilskog otočja, splet okolnosti doveo ga je prvo do Barbadosa pa potom do Martiniquea u Karipskom moru. Zbog epidemije koronavirusa danima je bio na sidru pred obalom, popunjavao zalihe i popravljao opremu. Nakon nekoliko dana krenuo je prema Sredozemlju. Unatoč brojim prognostičkim nedaćama, dr. Grgić je hrabro grabio prema cilju. Ni u jednom trenutku nije zaboravio na cilj zbog kojeg sve ovo prolazi, pa je tako na svakoj točki javljanja spomenuo naše mališane u SOS Dječjim selima, te pozvao na donaciju.

Djeca u SOS Dječjim selima Lekenik i Ladimirevci pratila su njegovo putovanje, te učila o ekologiji, važnosti čistoga mora, pa i o zemljama kroz koje je jedrilica Sv.Mihovil prolazila. Uzbudljivo putovanje ovaj je hrabri čovjek završio 15. lipnja, kada je uplovio u Šibensku luku.

Razgaljeni dr.Grgić nije skrivao sreću. Prvo je zagrlio svoju obitelj, a zatim pozdravio prisutne Šibenčane koji su ga s nestrpljenjem iščekivali. Prijatelj i suputnik na ovom putovanju, gospodin Branimir Vlajo dočekao ga je sa šampanjcem kako bi nazdravili uspješnom pothvatu, dok ga je voditeljica odjela za korporativna partnerstva SOS Dječjeg sela Hrvatska, Ljiljana Varga pozdravila u ime sve djece i mladih za koje je plovio zadnjih pet mjeseci.

Hrabrost i odvažnost ovog velikog čovjeka ne može se opisati riječima. Od njega možemo samo učiti, diviti mu se i biti mu zahvalni za sve što je napravio za našu djecu u SOS Dječjim selima.

Kapa do poda: Za djecu dvaput preplovio Atlantik
Skip to content