fbpx

Kristina Ivanuš osvojila Hermann Gmeiner priznanje! – 31.7.2020.

Više od 30 godina SOS Dječja sela dodijeljuje Hermann Gmeiner nagradu mladim herojima, ljudima koji su se unatoč teškim životnim pričama, istaknuli na svom području te postali uzor mladima u svijetu. Između 60 nominiranih, žena i muškaraca, Kristina Ivanuš ove je godine prepoznata kao izvanredna mlada ženska osoba koja svojim primjerom doprinosi dobrobiti drugih, kao i društva. U kategoriji muškaraca, prvo su mjesto podijelili Lucia Mustata iz Rumunjske i Gebre-egziabher Gebre iz Etiopije.

Svatko od nas u životu treba uzor koji će ga voditi na njegovu putu ka osamostaljenju. Kristina ga je od malih nogu teško pronalazila. Odrasla je u SOS Dječjem selu Lekenik, a sa samo šest godina saznala je da boluje od rijetke bolesti mišića. Uz pomoć SOS mame, tete i ostalih djelatnika SOS Dječjeg sela Hrvatska, uspjela je prebroditi bolest. U tome joj je uvelike pomoglo i ronjenje.

Nakon djetinjstva provedenog po raznim liječenjima, Kristina se zaljubila u podmorje. Zahvaljujući dugogodišnjim partnerima SOS Dječjeg sela Hrvatska, Ronilačkom klubu ‘Roniti se mora’, Kristina se počela baviti ronjenjem i podvodnim Modelingom. Danas, četiri godine kasnije, bez toga ne može zamisliti život. Tako uz fakultet menadžmenta redovito trenira i priprema se za ispit, kako bi postala trenerica ronjenja.

Također, Kika aktivno sudjeluje u akcijama čišćenja podmorja. Sretno je zaljubljena, te uskoro planira svoj život iz Zagreba preseliti na more, u Sv. Filip i Jakov. A na tom putu mi ćemo je pratiti i podržavati. Sretno Kika!

Kristina Ivanuš osvojila Hermann Gmeiner priznanje!
Skip to content