fbpx

Ovaj Uskrs za Janu, Matiju i Leona je poseban. I baš tako će ga obilježiti, u krugu SOS obitelji, uz voljenu SOS mamu Danicu. 

Bio je sunčani Uskrsni ponedjeljak kada su Jana, Matija i Leon stigli u SOS Dječje selo. Mali, zbunjeni i pomalo prestrašeni od nove sredine u koju dolaze, imali su samo jedno drugog. Najstarija, tada sedmogodišnja Jana, bila je kao štit mlađoj braći, petogodišnjem Matiji i trogodišnjem Leonu. U izazovnoj situaciji izdvajanja iz biološke obitelji ovi su mališani imali jedno drugog. 

Njihova neraskidiva bratsko-sestrinska veza uvijek ih je činila jačim i zajedno su mogli svladati sve prepreke. Upravo tako je i danas. Šest godina kasnije ova trojka i dalje je nerazdvojna. Na život u SOS Dječjem selu brzo su se priviknuli, te stekli mnoštvo novih prijatelja. Osoba u kojoj su pronašli podršku, oslonac i ljubav bila je SOS mama Danica. Naučila ih je kako njegovati obiteljske vrijednosti i obilježiti važne datume u godini. Jedan od njih upravo je bio i Uskrs. Veliki kršćanski blagdan kojeg vole baš svi, i veliki i mali. Tako ih je naučila sve o tradiciji Cvjetnice, blagoslivljanja hrane, ukrašavanja pisanica, pa i traženja sakrivenih jaja na Uskršnje jutro. 

Danas se, iako su već veliki školarci, Jana (13), Matija (11) i Leon (9) neizmjerno vesele Uskrsu i to posebno ove godine kada se opraštaju od SOS mame Danice koja odlazi u mirovinu. Iako će rastanak za njih biti tužan, oni znaju da će SOS mama uvijek za njih biti tu, te ih pratiti na njihovom putu ka odrastanju. Jana, Matija i Leon u SOS kući nastavit će živjeti uz SOS tetu Miru, koja je već punih tri godine dio njihove SOS obitelji. Zajedno će nastaviti graditi neraskidive obiteljske veze. 

Uz vašu pomoć  možemo nastaviti stvarati obitelj za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Dajte svoj doprinos putem priložene uplatnice i zajedno pružimo brižan dom za svako dijete. 

Ljubav pobjeđuje sve
Skip to content