fbpx

Međunarodni dan djeteta u Ladimirevcima – 20.11.2020

Danas, na Međunarodni dan dječjih prava, 20 djece iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci je preko  aplikacije Zoom razgovaralo s dječjom pravobraniteljicom Helencom Pirnat Dragičević i njenim savjetnicama Sanjom Vladović, Davorkom Osman Franjić i Majom Flego.

Teme su naravno bile dječja prava s posebnim naglaskom na participaciju djece u okruženju u kojem žive. Tako je pravobraniteljica mogla čuti o sudjelovanju djece u Savjetu djece i Dječjem parlamentu, sudjelovanju u donošenju odluka u svojim SOS obiteljima, Selu i školi.

Mogla se uvjeriti kako djeca znaju koja su njihova prava, kao i da odrasli ta prava poštuju. Pravobraniteljica je podsjetila djecu na sva prava iz Konvencije te na ulogu ureda pravobraniteljice za djecu u zaštiti dječjih prava. Također su saznali što je Mreža mladih savjetnika pravobraniteljice i kako se mogu uključiti u rad MMS-a.

Razgovor i druženje su se, premda u epidemiološkim uvjetima, svidjeli djeci i na kraju su pravobraniteljica i njene savjetnice pozvali u posjetu SOS Dječjem selu kako bi se uvjerile da se ovdje njihova prava poštuju.

Međunarodni dan djeteta u Ladimirevcima
Skip to content