fbpx

Međunarodni dan SOS Dječjih sela – 23.6.2020.

Hermann Gmeiner, osnivač Međunarodne organizacije SOS Dječjih sela koja djeluje u 136 država svijeta danas bi slavio svoj 101. rođendan! Iz tog razloga na današnji dan slavi se Međunarodni dan SOS Dječjih sela.

Zajedništvo koje danas diljem svijeta obilježavaju djeca, mladi, SOS mame, tete i ostali zaposlenici temelji se na vrijednostima organizacije SOS Dječjih sela u kojoj svaki zaposlenik daje i više od onoga što se od njega traži.

U vrijeme globalne pandemije svjesni smo svih rizika kojima su izložena djeca i mladih diljem svijeta i zato smo odlučili iz našeg Dječjeg sela u Ladimirevcima poslati poruku punu radosti i nade. 
Sve što smo danas vidjeli i čuli u izvedbi djece bilo je sjajno, energično i optimistično. Upravo takvi stavovi i osjećaji bit će nam potrebni da uspješno prođemo kroz sva krizna vremena koja su ispred nas.

Ovime se pridružujemo čestitkama za 71. godinu rada svjetske organizacije SOS Dječjih sela i ponosni smo što dajemo svoj doprinos u brizi za djecu i stvaranju njihove budućnosti.

Međunarodni dan SOS Dječjih sela
Skip to content