fbpx

Naši mladi iz Velike Gorice ovo će ljeto još dugo pamtiti. Iskoristili su i zadnju zraku sunca te drugi dio kolovoza proveli na predivnom Murteru. Kako im je bilo? Pročitajte u pismu naše odgajateljice Šeile.

Da će ljetovanje ove godine biti jako dobro, osjetili smo već s prvim pozivom na odmor od strane Sindikata željezničara Hrvatske u njihovom odmaralištu na Murteru koje se nalazi na samoj plaži Slanica. Odmah smo započeli s pripremom i organizacijom, no najveći dio posla odradili su zajedničkim snagama gospodin Dalibor Petrović i članovi  sindikata te zaposlenici Hrvatskih Željeznica i odmarališta Reflektor, pobrinuvši se za baš sve – od smještaja i dobre hrane, do prijevoza i ugodnog okruženja.

Avantura je počela s noćnim vlakom i našim ponoćnim okupljanjem na zagrebačkom Glavnom kolodvoru jer kako drugačije krenuti u odmaralište željezničara, nego vlakom? Za neke od nas ovo je bilo prvo noćno putovanje u vagonu s ležajevima, ali i prvo putovanje vlakom uopće! Uz jedno presjedanje u Perkovićima, u jutarnjim satima smo stigli u Šibenik, a uskoro i na Murter.

Odmah po dolasku i smještaju započeo je red kupanja pa red izležavanja i sunčanja, uz brojne aktivnosti koje su se nudile na Slanici, ali i okolnim plažama. Nekoliko smo najpoznatijih plaža posjetili tijekom idućih šest dana. Bilo je tu plivanja, vožnje kajakom, natjecanja u skokovima u vodu, ronjenja, skakanja po napuhancima, ali i nezamjenjivih ljetnih izlazaka te upoznavanja i druženja. Uvjerili smo se da je pješčana plaža Slanica idealna za ‘picigin’, ali i za noćna kupanja, rezervirana za najhrabrije i najmanje zimogrozni. Navečer smo odmjeravali spretnost u zračnom hokeju te bilijaru uz neizostavne šetnje prema centru.

Zadnji dan i svu preostalu energiju potrošili smo na toboganima na sveopće zadovoljstvo naših odgajateljica jer na povratku u vlaku nam nije preostalo ništa drugo, već ugodno se smjestiti i spavati.

Do iduće godine i novih avantura, pozdrav Murteru!

Mlade osobe s Murtera nose predivne ljetne uspomene
Skip to content