fbpx

Sanjate li i vi o savršenom ljetovanju? Klinci i klinceze u SOS Dječjim selima nikada ne prestaju sanjariti. Njihova ljetovanja iz snova originalna su i nenadmašna.

Pješčane plaže, šareni suncobrani, hladni ljetni sokovi i udobne ležaljke, samo su uvertira u ljetovanje o kakvom sanjari desetogodišnja Ivana. Ljeta u SOS Dječjem selu vruća su i duga, pa ju misli često odvedu na daleki put sve do Havaja.

“Željela bih plivati s dupinima i posjetiti morsko dno puno šarenih školjki i lijepih zlatnih ribica. Vozila bih se brodom kada sunce zalazi i kada bi nebo bilo u šarenim bojama. Željela bih ići na noćno kupanje i uz to gledati vatromet. Pecala bih ribe i vozila se ružičastom podmornicom s prijateljima. Htjela bih posjetiti muzej u Krapini, ići na Havaje, svirati ukulele i u Gardalandu vidjeti vile. Na povratku kući letjela bih avionom, prvom klasom, i uživala putujući kroz oblake”.

Na svom putu Ivana bi zasigurno susrela Luku, jer Luka u svojim snovima ljetuje u ‘Kampu prijateljstva’. Osim što u tom kampu uvijek vlada luda zabava, iz njega se vrlo lako može doći sve do Pariza. Upravo tamo Luka bi iz Eiffelovog tornja gledao zalazak sunca, a zatim bi iz Europe ‘skoknuo’ do Amerike, te u New Yorku skakao padobranom iz aviona.

Negdje visoko, među oblacima, Luka bi ‘naletio’ na Domagoja, koji bi sa svojom SOS mamom putovao na Havaje. ‘Svoje ljetovanje iz snova zamišljam na Havajima. Tamo bismo igrali igrice, jeli pizzu i lubenicu. U sobi bih bio s Markom i Anom, a s nama bi bila i naša SOS mama. Kupali bi se od osam do dvanaest sati, a ja bih konačno naučio plivati’, prepričao nam je  Domagoj svoje snove.

Svi znamo da je sanjariti lako, a kada je dječja mašta u pitanju, tu granica nema. Biti dijelom nečijeg sanjarenja znači više od odlaska na Havaje.

Ako se slažete s nama pomozite da djeca ove godine zaplivaju našim plavim Jadranom. 

Moje ljetovanje iz snova

2 komentara na “Moje ljetovanje iz snova

 • 17. srpnja 2020. at 16:43
  Permalink

  Ova djeca su ostala skromna, za razliku od nas odraslih i od djece koja imaju sve od kada znaju za sebe. A tako malo im treba da i ona budu sretna, ponekad samo mašta.

  • 21. srpnja 2020. at 11:17
   Permalink

   Dragi Damire,
   hvala što nas pratite i podržavate našu djecu.
   Šaljemo vam puno pozdrava!

Comments are closed.

Skip to content