fbpx

Kad bismo vam rekli da se Društveni centar u Lekeniku pretvorio u šumu biste li nam vjerovali? E pa, vjerujte! Uz čaroliju naših prijatelja iz tvrtke Kaufland sve je moguće.

Naši mališani jedva su dočekali početak likovne radionice kako bi mogli izraziti kreativnost i pokazati svoje viđenje pojedinih stabala. I taman kad su umrljali ruke bojom i ljepilom, na vrata su pokucali Šumasti. Vrisak oduševljenja prolomio se društvenim centrom, a djeca su zaplesala uz ritam već poznatog jingla ‘Šumasti’.

Nakon završene radionice djeca su imala priliku učiti o drveću, a kroz svijet stabala vodila ih je Kristina Ivanuš, naša mlada osoba koja je odrasla u SOS Dječjem selu Lekenik. Svojim primjerom poslužila je kao inspiracija ostaloj djeci.

Ovo veselo druženje stiglo je kao kruna suradnje SOS Dječjeg sela i tvrtke Kaufland. Naime, u periodu od 16. kolovoza do 11. listopada Kauflandov program vjernosti poprimio je i humani karakter, pa su tako od svakog prodanog plišanca ‘Šumastog’ jednu kunu izdvajali za djecu koja odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Na kraju programa sakupljen je pozamašan iznos kojeg će SOS Dječje selo Lekenik utrošiti za dizalicu topline.

Tom prigodom predsjednik Uprave Kaufland u Hrvatskoj, Patrick Rudat uručio je ček nacionalnoj direktorici Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, Višnji Tuškan-Krupić.

Veliko hvala našim partnerima koji su još jednom uljepšali svakodnevicu djece, priuštili im zabavu za pamćenje i prije svega, osigurali toplu zimu.

Najtraženiji plišanci okupirali SOS Dječje selo Lekenik
Skip to content