fbpx

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska od 2014. godine provodi Program jačanja obitelji na području Sisačko-moslavačke županije. Program ‘Brižan dom za svako dijete- SOS Mobilni tim i Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj’, prepoznat je unutar lokalne zajednice te sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

U 2020. godini, osim pandemije uzrokovane virusom COVID-19 koja je pogodila i veliki dio obitelji uključenih u preventivne programe, područje provedbe naših programa zadesio je veliki potres. Razoran potres pogodio je sve obitelji u našem programu (gdje je otprilike 20% obitelji ostalo bez kuća te se trenutno nalaze u kamp-kućicama ili kontejnerima). Osim toga, cjelokupno stanovništvo u županiji je proživjelo traumatski događaj te im je potrebna veća podrška  je prisutna potreba za osiguranjem psihološke pomoći i podrške.

Upravo su to glavni razlozi koji ukazuju na visoku potrebu za daljnjim pružanjem, prilagodbu i povećanje usluga Programa jačanja obitelji za trenutne korisnike, ali i uključivanje novih korisnika.

Svrha potpore je inovativnim i mobilnim uslugama Programa jačanja obitelji ulagati u zaštitu mentalnog zdravlja i kvalitetu života djece i obitelji na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

U ugodnom okruženu prostorija našeg Moblinog tima ugostili smo ravnatelja OŠ Mladost u Lekeniku, gospodina Ivana Rožića.

Voditeljica SOS Mobilnog tima, Asja Zenko predstavila je program ‘Brižan dom za svako dijete – mobilna psihosocijalna i terapijska podrška SOS Dječjeg sela Hrvatska’, te stručan tim.

Nacionalna direktorica Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, Višnja Tuškan-Krupić, zajedno s direktorom SOS Dječjeg sela Lekenik, Marijem Čovićem, razgledala je Tombija, te stručnom timu čestitala na dosadašnim uspjesima i poželjela im još puno uspješnih kilometara u radu.

Naš SOS Mobilni tim dobio pojačanje u obliku veselog TOMBIja
Skip to content