fbpx

Naša Kika kao kuma izložbe- 17.9.2020

Čini se da ovih dana nema osobe koja ne bi željela, barem nakratko, biti u društvu naše Kristine Ivanuš. Mlada, uspješna, dobitnica Hermann Gmeiner nagrade ovoga puta uljepšala je otvaranje pokretne izložbe ‘Blago Jadranskog podmorja’.

Pokretna izložba najatraktivnijih jadranskih školjka i puževa, oklopa rakova te skeleta spužava i koralja, Blago Jadranskog podmorja, otvorena je 16. rujna u Crikvenici. Čast biti kuma ove posebne izložbe pripala je našoj mladoj osobi Kristini Ivanuš.

Ova je mlada djevojka svojom životnom pričom oduševila mnoge. Odrasla je u SOS Dječjem selu Lekenik, te je svoju bolest perifernih živaca uspjela prebroditi uz aktivno ronjenje. U taj se sport zaljubila prije više od četiri godine, a danas je uspješna ronilica na dah i podvodni model. Osim toga Kristina se zalaže za očuvanje čistoće Jadranskog podmorja, pa je tako sudjelovala u nekoliko akcija čišćenja. Upravo ronjenje dovelo ju je i do ove lipe priče – jedinstvene izložbe kakva ne postoji nigdje u svijetu.

Mlada autorica Doris Dajić predstavila je pokretnu izložbu najatraktivnijih ljuštura jadranskih školjkaša i puževa, oklopa rakova te skeleta spužava i koralja, čija je misija edukacija javnosti o potrebi zaštite Jadrana, edukacija učenika osnovnih i srednjih škola iz nastavnog predmeta Biologija, dok je naša Kika prerezala vrpcu u čast otvorenja.

Glavni partner ove izložbe je tvrtka BOSCH, koja je, kao dugogodišnji partner Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, iskoristio ovu lijepu priliku i uručio donacijski ček kako bi i ove godine pomogli u stvaranju obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Naša Kika kao kuma izložbe
Skip to content