fbpx

Nakon završene provedbe edukacija za stručnjake u okviru projekta ‘Skrb temeljena na znanjima o traumi’ nastavljamo daljnji rad na integriranju praksi temeljenih na znanjima o traumi u ustanove alternativne skrbi.

Ovaj dio projekta provodimo putem jedne potpuno nove komponente – radionice organizacijskog razvoja. Glavni ishod jednodnevnih radionica je izrada akcijskog plan,a koji će organizacijama pomoći da uvedu određene promjene i tako u svoj rad integriraju znanja o traumi.

Nakon cjelodnevne radionice, sudionici imaju tromjesečnu savjetodavnu podršku voditelja u ostvarenju postavljenih kratkoročnih ciljeva i u radu na ostvarenju onih dugoročnih.

Ove radionice provesti ćemo u čak pet ustanova: Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Dječji dom Zagreb, Dječji dom Maestral Split, Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor i  SOS Dječje selo Ladimirevci.

Prvog dana mjeseca prosinca krenuli smo s prvom radionicom u Caritasu Zagrebačke nadibiskupije uz vođenje našeg iskusnog voditeljskog para Sanje Orešković Vrbanec i Mihael Kozina.

Nakon što je čak 21 stručnjak ove ustanove sudjelovao na našim edukacijama, na radionici organizacijskog razvoja okupilo se čak 13 predstavnika ustanove.

Svi s marljivo rade na izradi Akcijskog plana za integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz programa REC (Rights, Equality and Citizenship).

Naše radionice idu dalje: Znati raditi s djecom koja su proživjela traumu

2 komentara na “Naše radionice idu dalje: Znati raditi s djecom koja su proživjela traumu

 • 8. prosinca 2021. at 22:49
  Permalink

  Poštovani
  Možda ne bi bilo loše djeci ukazati da bez obzira na nedaće u životu te traume koje su preživjeli,može se svakako odrasti u jednu samopouzdanju,poštenu osobu sa mnogo empatije.Ja sam kao dijete u srednjoj školi bila u dječjem domu za nezbrinutu djecu u Selskoj ulici i tamo mi je bio najljepši dio djetinjstva.Ali kroz život sam imala puno problema i nedoumica jer nisam imala s kim razgovarati,i tek sam nedavno tješila sama sa sobom prošlost kroz psihoterapiju.Nadam se da će sve više biti radionica za mentalno zdravlje djece jer to je najbitnije za daljnji život.Lp

  • 15. prosinca 2021. at 18:07
   Permalink

   Poštpvana gospođo Zrinjski,
   hvala vam na iskrenosti. Drago nam je što podržavate naše programe za rad s djecom u alternativnoj skrbi. Svakako se slažemo s vama i svakodnevno ulažemo maksimalan trud u rad s djecom koja su doživjela traumu, kao i u rad s ostalom djecom i mladima povjerenima nam na skrb. Hvala vam još jednom na podršci.

Comments are closed.

Skip to content