fbpx

Ima li ljepšeg završetka školske godine od uzbudljivog kajakinga? Naši mladi, zajedno s pedagoškim timom iz SOS Zajednice mladih Velika Gorica odlučili su na završetku ove školske godine ponoviti izlet na Mrežnicu. Njima su se pridružili i nekoliko mladih iz Lekenika koji od jeseni sele u Zajednicu i kreću u srednju školu. 

Na samom završetku školske godine, baš kao i prošle, mlade osobe i pedagoški tim SOS Zajednice mladih Velika Gorica zaputili su se na kajak avanturu na Mrežnici. Ove je godine rijeka pokazala jaču razigranost i divljinu naspram prošle te pred njih postavila mnogo zahtjevnije izazove. Međutim, hrabrost i upornost su prevladali. Bilo je ispadanja iz kajaka, skokova sa stijene u uzburkalu vodu, nepredviđenog kupanja i potapanja na 15 stupnjeva, no i mirnog, “dosadnog” veslanja. Zajedno su svladali sve prepreke, baš kao i u životu. Uz timski rad, zajedništvo, energiju, mladost i toleranciju, ova avantura završila je smijehom i prepričavanjem događaja.

“Uz školske obaveze i niz drugih aktivnosti, ova generacija mladih znala je uživati u Zajednici. Mnogi izazovi su bili pred njima, svladavali su ih uz našu podršku i pomoć. Bilo je tu obostrane ljutnje, suza, ali i puno smijeha i zabave. Podrška, poticaji i uzajamno pomaganje, učenje jedni od drugih biti će zasigurno nezaboravno svima, a osobito mladima čiji je put u Zajednici završio. Vjerujemo da će biti vrijedni i  dobri ljudi, da će se sjetiti naših riječi kad naiđu na slap, da će ga svladati i neće odustati od svojih snova.”, naveli su iz pedagoškog tima SOS Zajednice mladih Velika Gorica.

Hrabro naprijed, i sretno generacijo 2022/23.!

Naši mladi hrabro u kajacima osvojili divlju Mrežnicu
Skip to content