fbpx

Naši mladi pod izvrsnim mentorstvom tvrtke Janssen – 20.07.2021.

Na svom putu ka osamostaljenju našim mladima od iznimne je važnosti pomoć pri zapošljavanju. Izvrsne savjete od iskusnih ljudi dobili su upravo upoznavanjem mentora iz tvrtke Janssen.

Djeca koja svoje rano djetinjstvo provode u SOS Dječjim selima u Lekeniku i Ladimirevcima nakon osnovne škole sele u SOS Zajednice mladih, gdje pohađaju srednju školu, te se pripremaju za samostalan život.

Na tom putu pomaže im stručan tim SOS Dječjeg sela u suradnji s partnerima. Tako smo sklopili suradnju s tvrtkom Janssen koja za cilj ima povezati mlade sa zaposlenicima tvrtke Janssen, koji se su odlučili na mentorstvo usmjereno na podršku u području zapošljavanja.

Početkom lipnja održali smo prvi sastanak mentora iz Janssena s prvom grupom naših mladih iz SOS Zajednica mladih Velika Gorica i Zagreb. Tijekom dvosatne radionice troje mentora upoznalo je četvero naših mladih, koji su se kvalitetno povezali.

Razdoblje kada mlada osoba krene s promišljanjem svog budućeg posla ili krene u potragu za zaposlenjem može biti iznimno stresno i zahtjevno. Kako bi mladi bili što sigurniji i osnaženiji za ovo razdoblje i izazove s kojima se tada mogu suočiti, redovna priprema je prepoznata kao jedan od ključnih koraka. Svakodnevno, individualizirano, holistički, kroz različite aktivnosti, individualno i grupno, mladi se pripremaju za izlazak na tržište rada, a u nastojanju da im se što više približiti stvarno iskustvo, podršku nam pružaju i zaposlenici tvrtke Janssen.

Zainteresirani i motivirani mentori prenijeli su svoja iskustva i znanja i pomogli mladima približiti svijet stvarnog rada, važnih vrijednosti za uspješan pronalazak posla, njegovo zadržavanje i održavanje kvalitetnih odnosa u poslovnom okruženju. Zajedničkim snagama promišljali su o osobinama mlade osobe i koliko su one važne, kako raditi na njima ili ih mijenjati ako je potrebno, odnosno kako ih koristiti za uspješnost u poslu, te koji su to sve poslovi koje mlada osoba može raditi jednog dana.

Mladi su ovakav oblik rada procijenili izrazito zanimljivim i korisnim te su izrazili želju za daljnjim susretima s mentorima, dok su mentori istaknuli koliko su, u samo jednoj radionici, naučili o mladima i novim generacijama zaposlenika koje dolaze. Sretni smo što ova suradnja ima obostranu važnost i veselimo se njenom nastavku.

Radionicu s veseljem nastavljamo na jesen no, ovoga puta idemo u goste mladima iz SOS Zajednice mladih u Osijeku.

Naši mladi pod izvrsnim mentorstvom tvrtke Janssen
Skip to content