fbpx

Naši robotičari ponovno osvajaju – 8.06.2021.

U SOS Dječjem selu Lekenik među mališanima skrivaju se brojni talenti. Ovoga puta oduševili su naši mali robotičari koji su na natjecanju Croatian Makers lige osvojili drugo mjesto.

Prije više od pet godina, zahvaljujući gospodinu Nenadu Bakiću, STEM  revolucija stigla je i u SOS Dječje selo Lekenik. Uz brojne edukacije naši su mališani naučili osnove robotike i kako upravljati BBC micro:bit tehnologijom.

Među osnovnoškolcima u Lekeniku našli su se pravi zaljubljenici u robotiku, pa su se tako radionice nastavile redovno održavati pod vodstvom našeg kolege, Mladena Vipotnika. Nekolicina pravih malih profesionalaca tako je u nekoliko navrata sudjelovala u robotičkim natjecanjima Croatian Makers lige.

Na zadnjem natjecanju osvojili su 2. mjesto u regiji Sisak prema ukupnim rezultatima za pedagošku godinu 2020/2021.

Pored djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik, sudionici regionalnog dijela natjecanja bili su učenici čak pet županijskih osnovnih škola, a natjecanja su se odvijala u nekoliko kola uz pripremne treninge programiranja, izradu programa na mBotu, pripremu staze I ostale aktivnosti. Od srca čestitamo našim robotičarima i Mladenu Vipotniku.

Naši robotičari ponovno osvajaju!
Skip to content