fbpx
U današnjem online svijetu, sigurnost na internetu postaje sve važnija tema, posebno za mlade. S tim na umu obilježili smo Dan sigurnijeg interneta, koji se diljem svijeta slavi drugog dana, drugog tjedna u drugom mjesecu.
U sklopu našeg Programa jačanja obitelji – “Brižan dom za svako dijete”, mobilni tim SOS Dječjeg sela Ladimirevci proveo je dvije edukativne radionice za učenike osmih razreda. Jedna radionica održana je u Osnovnoj školi Ladimirevci, dok je druga organizirana u Područnoj školi Ivanovci, okupivši ukupno 27-ero djece.
Tijekom ovih radionica razgovarali smo o važnosti medijske pismenosti, pravilnoj uporabi mobilnih uređaja i društvenih mreža te o sigurnosti na internetu, potičući djecu da reflektiraju o vremenu koje provode pred ekranom.
 
U Dječjem selu održane su dodatne radionice za učenike od 5. do 8. razreda, prilagođene njihovoj dobi. Kroz ove radionice, fokusirali smo se na različite aspekte sigurnosti na internetu, definirali pravila ponašanja te razgovarali o važnosti prevencije seksualno rizičnog ponašanja djece na internetu.
 
Ovaj program sufinanciran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, što dodatno potvrđuje važnost ove inicijative u zajednici.
Obilježili smo ‘Dan sigurnijeg interneta’
Skip to content