fbpx

 

Protekle dvije godine donijele su nam puno izazova na poslovnom planu. Jedan od njih bio je i provođenje projekta ‘Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece – integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi’

Uz veliki angažman stručnjaka koji rade s djecom u alternativnoj skrbi i mladih osoba, koji su u projektu imali ulogu trenera po stručnjaku, ovaj je projekt donio izvrsne rezultate.

Osim same važnosti teme projekta, nadamo se da smo njime započeli nove trendove u pružanju skrbi u Hrvatskoj.

Kako bi zaokružili cijelu priču. 31. svibnja u Zagrebu, održali smo ‘Završni okrugli stol’ na temu integriranja praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi.

Na samome početku okruglog stola sve prisutne je pozdravio zagovaratelj dječjih prava SOS Dječjeg sela Hrvatska, Krešimir Makvić. Nakon uvodne riječi savjetnice pravobraniteljice za djecu, gospođe Lidije Petrović, gospodin Makvić predstavio je rezultate projekta ‘Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece – integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi’.

Najveću zainteresiranost prisutnih privukli su mladi stručnjaci po iskustvu: Ivan Šarić i Tena Matić, koji su iznijeli ključne poruke mladih. Naime, Ivan i Tena sudjelovali su na susretima mladih u Beču i Bruxellesu, gdje su zajedničkim radom donijelo nekoliko ključnih poruka prema stručnjacima koji rade s djecom u alternativnoj skrbi.

Nakon zaista inspirativnih poruka mladih, o iskustvu stručnjaka o korisnosti edukacija u sklopu ovog projekta, govorili su: Suzana Horvat-Kutle, Caritas Zagrebačke Nadbiskupije, Martina Mladić, Dječji dom Zagreb i Asja Zenko, SOS Dječje selo Hrvatska

Grupnim promišljanjem i zajedničkim radom na kraju samog okruglog stola svi uzvanici sudjelovali su u kreiranju odgovora na postojeće probleme u radu s mladima koji su doživjeli traumu.

Nadamo se da je ovaj projekt zaista otvorio vrata uvođenju novih trendova u sustav alternativne skrbi, te da će se glas mladih sve glasnije čuti.

Održan završni okrugli stol projekta ‘Skrb temeljena na znanjima o traumi’
Skip to content