fbpx

Ljeto nam donosi pregršt avantura. Tako se neke odvijaju na moru, a druge u šumi. Naši mladi iz Osijeka ovoga puta odvažili su se na posve novu, izviđačku avanturu.

U sklopu 11. Smotre izviđača Hrvatske prijavili su se za obavljanje poslova volontera i time dobili priliku sudjelovati u najvećem okupljanju djece i mladih u Hrvatskoj.

U trajanju od 23. srpnja do 6. kolovoza šestero mladih osoba koji odrastaju u SOS Zajednici mladih u Osijeku borave u Lovincu. Tamo, u sklopu 11. Smotre izviđača Hrvatske, volontiraju u aktivnostima i programu Smotre, logističkoj potpori i općim resorima.

Nakon tjedan dana boravka posjetili smo ih i zatekli u odličnom raspoloženju. Kako kažu, dečki su oduševljeni organizacijom Smotre i prilikom da nauče nove vještine. Tako su u samo tjedan dana, uz stručno vodstvo starijih, iskusnih izviđača, naučili puno u preživljavanju u prirodi. Neki od njih su se toliko istaknuli da su angažirani na radionicama u ‘Centru znanja – preživljavanje’.

U dva sata edukativne radionice prenijeli su nam naučeno: kako u se prirodi zagrijati i nahraniti. Tako su prezentirali iscrpno znanje o drveću i jestivim biljkama te nam pokazali kako zapaliti vatru i pripremiti ukusne popečke od koprive.

Dečki su oduševljeni izviđačkim iskustvom no, moramo priznati da smo i mi oduševljeni njima. Veliko hvala čelnim ljudima u organizaciji 11. Smotre izviđača koji su našim mladima pružili priliku iskusiti ovo divno i hvalevrijedno životno iskustvo.

Osijek zamijenili izviđačkim logorom i oduševili
Skip to content