fbpx

Ponosni na našeg Bojana! – 23.12.2020

Snaga i podrška mladim osobama u alternativnoj skrbi

SOS Dječje selo Hrvatska snažno se zalaže za mlade osobe bez roditeljske skrbi i mlade u riziku od gubitka roditeljske skrbi. Mi vjerujemo da čvrsti odnosi s brižnim odraslim osobama mogu biti prekretnica u životima tih mladih ljudi. Zato svoj posao radimo sa srcem i ulažemo u njega puno truda i vremena.

A nema veće sreće od one kada za svoj rad primimo priznanje. Kvalitetne mlade osobe, koje izvedemo na pravi put ka osamostaljenju, kruna su našeg rada no, priznanje od žirija sastavljenog od strane samih mladih iz cijelog svijeta svakako nam daju ‘vjetar u leđa’ za daljnji rad.

Tako je naš stručni suradnik za rad s mladima, Bojan Krsnik, nedavno osvojio brončanu medalju na prvoj međunarodnoj konferenciji mladih s iskustvom odrastanja u skrbi „International Care Leavers Convention 2020.“

Tim povodom izradio je plakat kojim je prikazao djelovanje i utjecaj na mlade kroz projekt ‘Priprema za izlazak iz skrbi’, te predstavio svoje djelovanje. Stručni suradnik za rad s mladima u procesu izlaska iz skrbi osnažuje mlade koji su u procesu izlaska ili su izašli iz sustava skrbi te započinju put prema odraslom, samostalnom životu.

Tako naš Bojan uvelike radi na osnaživanju mladih u Programu polusamostalnog života kako bi stvorili uvjete za očuvanje i razvoj osobnih mogućnosti i odgovoran odnos prema sebi i drugima. Savjetuje ih i podržava u pripremi za izlazak iz skrbi, kao i u programu polusamostalnog života pri razvoju socijalnih i životnih vještina. Također, posebno se pazi da su mladi informirani o svojim pravima, podrškama pri obrazovanju, te zapošljavanju i zadržavanju poslova, te im se u zahtjevnim životnim situacijama pruža emocionalna podrška i osnaživanje.

Čestitamo od srca našem Bojanu i radujemo se njegovim novim uspjesima. Veselimo se što ćemo biti dio njih.

Ponosni na našeg Bojana!
Skip to content