fbpx

Napustio nas je gospodin Helmut Kutin, dugogodišnji predsjednik SOS Children’s Villages International i počasni predsjednik SOS-Kinderdorf Austrija.

Rođen 4. listopada 1941. godine u Bozenu (Austrija), nakon obiteljske tragedije Helmut Kutin je 1953. godine primljen na smještaj u prvo SOS-Dječje selo na svijetu Imst. Po završetku školovanja svoj cjeloživotni radni vijek posvećuje pomaganju djeci u potrebi, širenjem i zastupanjem koncepta SOS-Dječjih sela, a prije svega u zemljama Azije.

Nakon smrti utemeljitelja SOS-Dječjih sela Hermanna Gmeinera, godine 1985. Helmut Kutin postaje njegov nasljednik kao predsjednik SOS Children’s Villages International i SOS-Kinderdorf Austrije. Kada je preuzeo vođenje velike SOS obitelji diljem svijeta je bilo 233 SOS-Dječja sela i oko 400 pripadajućih ustanova u 85 zemalja svijeta.

Gospodin Kutin odlazi 2012. godinu u zasluženu mirovinu, a SOS obitelj djeluje u 135 zemalja svijeta, djeci u potrebi se pruža topao dom u 571 SOS-Dječjem selu i 1300 pripadajućih ustanova.

„Tijekom svih mojih putovanja jedno mi je postalo jasno: najveća tuga djeteta je nikome ne pripadati. Manjak obrazovanja, hrane i odjeće je za dijete lakše podnijeti, nego li biti samo bez doma, bez pripadnosti.“

Helmu Kutin

Mi u SOS-Dječjem selu Hrvatska smo imali sreću upoznati, surađivati i ugostiti gospodina Kutina tijekom 32 godine djelovanja naše Udruge SOS-Dječje selo Hrvatska.

Zahvaljujemo gospodinu Kutinu na svim lijepim zajedničkim trenucima s našom djecom i nama, te ćemo se uvijek sjećati njegove silne energije i ustrajnosti da pomogne djeci u potrebi diljem svijeta, kao i njegovih riječi:

„Niti jedno dijete ne smije biti samo broj. Svako dijete zaslužuje topao i brižan dom.“

Hvala Vam gospodine Kutin što ste svojim radom i zalaganjem u životu pomogli velikom broju djece i mladih u potrebi.

Počivao u miru.

Preminuo Helmut Kutin, dugogodišnji predsjednik SOS Children’s Villages International
Skip to content