fbpx

Uporan, vrijedan, radišan i pametan – takav je naš Ivan. U njegovom društvu uvijek je ugodno. Njegov pozitivan duh i toplina kojom zrači stvara mirno okruženje u kojem poželimo ostati.

Ivan je danas 28- godišnji mladić koji uspješno gradi svoju karijeru na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, na ‘Odjelu za fiziku’. Unatoč pomalo turbulentnom djetinjstvu, Ivan je danas izrastao u uspješnu i sretnu mladu osobu.

Do devete godine života odrastao je sa dvije starije sestre u obiteljskom domu, nakon čega je svoje odrastanje nastavio u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Budući da se roditelji nisu mogli skrbiti za njih, Ivan i dvije godine starija sestra Marija preselili su u SOS kuću.

Nakon završene osnovne i srednje škole Ivan je upisao fiziku. Toliko mu se svidjela da je već na drugoj godini fakulteta počeo razmišljati o doktoratu.

‘Iskreno sumnjao sam da će se moja želja za doktoratom ostvariti. Financijsko stanje na Sveučilištu ovisi o upisu novih studenata, što je na odjelu za fiziku bilo manje od 50% ostvarene kvote. Ipak, kroz dvije godine diplomskog studija sve se posložilo i ostvarilo se i više od onoga što sam očekivao’, priča nam Ivan koji se uvijek isticao među studentima u svojoj generaciji.

‘Već drugi tjedan na diplomskom studiju isticao sam se među preostalih pet kolegica i kolega, jer sam bio znatiželjan. Jako me zanimalo to što radimo. Nakon dva tjedna na prvoj godini diplomskog, mentor mi je ponudio da ukoliko želim kod njega radim na diplomskom radu. Pristao sam i krenuo raditi na projektu u suradnji s ‘Institutom Ruđer Bošković’. Taj je projekt financiran od strane ‘Hrvatske zaklade za znanost’. Još troje kolega s fakulteta je radilo na tom projektu, a ja sam jedini bio student’, prepričava Ivan svoje iskustvo sa starijim kolegama.

Taj mu je projekt donio nove mogućnosti. Na početku pete godine diplomskog studija Ivanom mentor prijavio se na natječaj ‘Hrvatske zaklade za znanost’ pod nazivom ‘Razvoj karijere mladih istraživača’.

‘Oni svake godine raspisuju natječaj za mlade doktorande i u tom slučaju ‘Hrvatska zaklada za znanost’ pokriva četverogodišnju plaću doktoranda. Mentor se prijavio na natječaj te je njemu odobreno mentoriranje doktoranda. Tada je raspisan javni natječaj na koji sam se prijavio i prošao. Time sam iduće četiri godine zaposlen na Odjelu za fiziku, na Sveučilištu u Osijeku, dok ću, u prosjeku jednom mjesečno, odlaziti u Rijeku na seminare i obranu ispita’.

No, tu se ne staju nizati Ivanovi uspjesi. Ovaj mladić trenutno se nalazi na usavršavanju u Trstu. Zahvaljujući njegovom mentoru, uz čiju se pomoć prijavio na projekt HPC – Europa3, koji financiraju boravke stranim državljanima za usavršavanje na stranim institucijama, Ivan će iduća tri mjeseca provesti u ‘Međunarodnom centru za teorijsku fiziku’, u Trstu.

‘Prije tjedan dana stigao sam na Institut i upoznao se s ljudima na odjelu za kondenziranu materiju i statističku fiziku. Ostao sam oduševljen šarolikom ekipom kolega iz cijeloga svijeta. Naime, politika ovog Instituta je da daju prednost za postdoktorske natječaje ljudima koji dolaze iz zemalja trećeg svijeta. Tako sam upoznao zanimljive ljude iz Čilea, Argentine, Ruande, Vijetnama i Kine, a ured trenutno dijelim s dečkom iz New Yorka’, prepričava Ivan kojem je ovo prvi susret s Trstom.

Kako kaže lijep mu je grad, ali ne sviđa mu se promet i užurbanost. Brzo se priviknuo no, ipak jedva čeka da ga posjeti njegova zaručnica Gabrijela.

Ivan sebe u budućnosti vidi u Osijeku. Tamo sa zaručnicom planira život i kupnju stana. Iako je rodom iz Bjelovara, kako kaže, u Osijeku se osjeća kao kod kuće. Njegova Gabrijela radi kao odgojiteljica u vrtiću, a njega čeka posao na Sveučilištu u Osijeku. Na jesen planiraju vjenčanje, a onda i zajednički život.

Mi našem Ivanu želimo svu sreću, a ovakvi uspjesi vjerujemo da će mu se samo nastaviti nizati.

Priča kojom se ponosimo: Ivan ima fiziku u ‘malom prstu’

69 komentara na “Priča kojom se ponosimo: Ivan ima fiziku u ‘malom prstu’

 • 25. ožujka 2022. at 21:14
  Permalink

  Čestitke prekrasnom mladiću.Hvala Bogu što postoje ladimirevci i ostala mjesta poput njega. Hvala svim majkama koje tamo rade i divno odgajaju djecu. Puno Božjeg blagoslova i u daljnjem radu. A Ivanu želim ostvarenje svih njegovih snova i želja.

  • 28. ožujka 2022. at 11:39
   Permalink

   Hvala Vam draga Marija, na lijepim riječima i podršci koju iskazujete za našu djecu i mlade ?

 • 19. ožujka 2022. at 14:37
  Permalink

  Hvala na lijepoj priči, sretno Ivanu i hvala svima koji su pridonijeli njegovoj lijepoj priči.

  • 21. ožujka 2022. at 19:43
   Permalink

   Draga Mirela, veselimo se s Vama dijeliti lijepe priče, jer uz Vas ih i stvaramo ?
   Hvala na podršci Ivanu i svoj djeci i mladima koja odrastaju u SOS Dječjem selu Hrvatska ?

 • 18. ožujka 2022. at 9:40
  Permalink

  Čestitam Ivane! Vjeruj u sebe i nema toga što nećeš moći napraviti u životu. Sretno i nastavi tako i dalje!?

  • 21. ožujka 2022. at 20:02
   Permalink

   Draga Lara, hvala na čestitkama! Naš Ivan vjeruje u sebe jer ima dobre ljude koji isto vjeruju i njega i podrška su kad god zatreba. Hvala što ste i Vi uz nas ?

 • 16. ožujka 2022. at 0:07
  Permalink

  Čestitam Ivane. Uistinu ste svi “bolja Hrvatska”

  • 21. ožujka 2022. at 20:04
   Permalink

   Dragi Marine, hvala na lijepim riječima ? bolju Hrvatsku stvarate i Vi i svi naši Prijatelji, jer ste dio velike SOS obitelji ??

 • 15. ožujka 2022. at 8:01
  Permalink

  Čestitam vrjednom i pametnom Ivanu kao i odgojiteljima koji su pridonijeli njegovu uspjehu.Želim da mu se ostvare sve želje i da napreduje u daljnjem životu.Svako dobro svima i lijepi pozdrav!

 • 13. ožujka 2022. at 21:30
  Permalink

  Predivna životna priča! Neka je Božji blagoslov Ivanu i njegovoj zaručnici te svima koji rade u dječjim selima i pomažu djeci.

 • 13. ožujka 2022. at 17:10
  Permalink

  Prelijepa priča
  Od srca želim Ivanu i zaručnici sretan i uspješan ljubavlju ispunjen život
  ?
  Čestitke za uspješnih 30 godina SOS Dječjem selu

 • 13. ožujka 2022. at 14:30
  Permalink

  Predivna priča i hvala Bogu na njoj ! Ivane tebi tvojoj zaručnici želim sve sve najbolje u životu!
  Toliko ljepote u ovoj priči ! ???

 • 13. ožujka 2022. at 9:08
  Permalink

  Krasna priča! Puno sreće Ivanu i zahvale SOS selu što postoji!

 • 12. ožujka 2022. at 22:16
  Permalink

  Ovakve su priče o trudu i uspjehu uvijek dobrodošle, a pogotovo sada kad svaki dan gledamo strahote rata. Od sveg srca čestitam Ivanu na njegovom velikom uspjehu, kako i svima djelatnicima iz SOS sela koji ste ga podržavali. Njemu i njegovoj zaručnici želim dug i sretan zajednički život.

 • 12. ožujka 2022. at 20:52
  Permalink

  Bravo Ivane, čestitke tebi i svima koji su sudjelovali u tvom napretku. Neka te Božji blagoslov prati u životu. Pozdrav od vjeroučitelja.

 • 12. ožujka 2022. at 14:01
  Permalink

  Svaka čast Ivane!Drago mi je da je tako uporan i uspješan
  .Samo hrabro dalje i želim ti svako dobro u životu kao i svoj djeci iz SOS sela.Neka dragi Bog čuva svu djecu ovog svjeta a posebno se zahvaljujem ljudima koji su uz djecu u selu

 • 12. ožujka 2022. at 13:11
  Permalink

  Hvala SOS selu što je odgojila i usmjerila Ivana na pošten i vrijedan put, što je Ivan svojom marljivošću došao do ovoga sada a vjerujem da će ići još više. Sretno Ivane!

 • 12. ožujka 2022. at 12:06
  Permalink

  Čestitam Ivanu na njegovoj upornosti, radu i rezultatu. Sretno i dalje kroz život.
  Obzirom da povremeno dolazi u Rijeku, u naš grad, rado bismo ga upoznali ja i moj suprug, pa ako bude bilo prilike neka se javi.
  SOS Dječje selo hvala vam što postojite.

 • 12. ožujka 2022. at 11:44
  Permalink

  Sretna sam što sam dio vaše obitelji barem na ovaj način, kao prijatelj.

  • 21. ožujka 2022. at 20:36
   Permalink

   Draga Blaženka, i mi smo sretni što ste velika prijateljica naše SOS obitelji ?

 • 12. ožujka 2022. at 0:43
  Permalink

  Čestitke Ivanu i svima koji su doprinjeli da postane ovako divan i hvale vrijedan čovjek!
  Hvala što postojite!

  • 21. ožujka 2022. at 20:40
   Permalink

   Hvala na čestitkama, draga Bernarda, ponosni smo svi na našeg Ivana ?
   Sretni smo što ste uz nas ?

 • 11. ožujka 2022. at 17:14
  Permalink

  Ivan, čestitam ti i želim ti puno novih razultata i teorija. Pozdravlja te kolega fizičar, umirovljenik. Jednom fizičar, uvijek fizičar.

 • 11. ožujka 2022. at 16:13
  Permalink

  Čestitke Ivanu uz želju da ga i dalje dragi Bog vodi, čuva i blagoslivlja, kao i njegovu zaručnicu.
  Svakako velika podrška i zahvala svima u SOS selu. Hrabro i samo tako naprijed!!!

 • 11. ožujka 2022. at 15:43
  Permalink

  Zahvalan sam svima u Dječjem selu i što imam priliku dati svoj mali doprinos svoj našoj djeci tamo. Bravo Ivane i svi djelatnici.

 • 11. ožujka 2022. at 15:06
  Permalink

  Bravo za Ivana, a bravo i za djekatnike SOS sela
  koji su doprinijeli Ivanovom razvoju!

  • 21. ožujka 2022. at 20:44
   Permalink

   Hvala Vam Miroslave ??

 • 11. ožujka 2022. at 15:03
  Permalink

  Ivanu, ali i svima u SOS selu želim čestitati od srca na prekrasnoj životnoj priči koju su zajedno stvorili, i koje svaki dan stvaraju!
  Zaista je ovo dokaz da svojim malim doprinosom svaki čovjek može utjecati na nečiju sudbinu, a to je najvažnije da ne izgubimo u srcu.
  Puno uspjeha u daljnjem radu i životu Vam želimo. Hvala na ovoj prekrasnoj priči!

  • 11. ožujka 2022. at 21:31
   Permalink

   Čestitam Ivanu na ovome ogromnom uspjehu,a i čestitke Dječjem Selu koje je prepoznalo potencijal u ovom mladiću.

   • 15. ožujka 2022. at 8:21
    Permalink

    Dragi SOS-ovci, čestitam vam od srca jer činite ovaj svijet puno boljim, Ivanu čestitam jer je ovo uspjeh u koji je ugrađeno puno truda, rada i osobnog zalaganja. Svaka pozitivna priča me veseli, dati djetetu zdrave temelje za život je neprocjenjivo…. Gledati njihov uspjeh u životu motivirao i daje novi elan onima koji su se ugradili u njihove živote, ali i donatorima da ne odustanu od doniranja….

 • 11. ožujka 2022. at 14:12
  Permalink

  Čestitke Ivanu i naravno svima u SOS dječjem selu. Želim Vam još puno ovakvih priča.

  • 21. ožujka 2022. at 20:46
   Permalink

   Dragi Zdenko, uz dobre Prijatelje poput Vas, ovakve priče i dalje će se stvarati ?
   Hvala na čestitkama i podršci, puno nam znači ?

 • 11. ožujka 2022. at 13:37
  Permalink

  Bravo Ivane! Sretno u budućem životu, obilje zdravlja, ljubavi, blagoslova i puno lijepih trenutka. Neka ti se svi snovi ostvare! 🙂

  • 11. ožujka 2022. at 15:12
   Permalink

   Bravo Ivane sada kada si dobio vjetar u leđa samo naprijed…čestitam i želim ti sreću u budućem životu s odabranicom Gabrijelom❤?❤ò

   • 21. ožujka 2022. at 20:43
    Permalink

    Draga Mirjana, hvala što ste i Vi naš vjetar u leđa ? vjerujemo da će naš Ivan i u budućnosti nizati uspjehe i graditi bolju budućnost zajedno s Gabrijelom ?

  • 21. ožujka 2022. at 20:46
   Permalink

   Hvala, draga Tatjana ?

 • 11. ožujka 2022. at 13:25
  Permalink

  Ivane,
  Svaka čast i samo naprijed, granice ne postoje!
  Apsolutno potvrđuje moj stav da je ovakva pomoć društva i sustava najbolja.

  Srdačan pozdrav,
  Nives Šviglin

 • 11. ožujka 2022. at 12:40
  Permalink

  Bravo Ivane?? !!! Želim ti i u budućem životu puno uspona, puno zdravlja, ljubavi, sreće….

 • 11. ožujka 2022. at 12:39
  Permalink

  Ova priča je prekrasna,želim svu sreću Ivanu i vašoj ustanovi

  • 21. ožujka 2022. at 20:56
   Permalink

   Prekrasne priče stvaramo uz Vas, draga Erika, zahvalni smo što ste dio naše SOS obitelji ?

  • 21. ožujka 2022. at 20:55
   Permalink

   ?????

 • 11. ožujka 2022. at 12:35
  Permalink

  Životna priča i sudbina koje nas raduju!
  Sretno Ivane i čestitke SOS selu

 • 11. ožujka 2022. at 12:28
  Permalink

  Iskrene čestitke

  • 11. ožujka 2022. at 18:16
   Permalink

   Puno sreće u daljnjem zivotu

   • 15. ožujka 2022. at 12:26
    Permalink

    Hvala Vam puno, draga Ružo 🙂

  • 12. ožujka 2022. at 19:54
   Permalink

   Sreća prati hrabre, uporne i vrijedne, bravo Ivane…

  • 21. ožujka 2022. at 20:54
   Permalink

   Hvala Vam, Aleksandra ? uz naše Prijatelje možemo sve ?

 • 11. ožujka 2022. at 12:26
  Permalink

  Bravo dragi Ivane,
  želim ti puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu uz Božju pomoć.
  Hvala vam na svemu što činite za djecu u SOS selu.

  Lijep pozdrav,

 • 11. ožujka 2022. at 12:23
  Permalink

  Cestitka SOS djecjem selu i njihovom Ivanu.

  • 21. ožujka 2022. at 20:52
   Permalink

   Draga Zdenka, hvala od srca ♥️

 • 11. ožujka 2022. at 12:22
  Permalink

  Čestitke Ivanu, puno sreće i svako dobro u u životu!

  • 21. ožujka 2022. at 20:52
   Permalink

   Hvala Vam od srca, Romana ? ?

 • 11. ožujka 2022. at 12:20
  Permalink

  Bravo, Bravo, Bravo, Bravo,Bravo, Bravo……..

  • 21. ožujka 2022. at 20:51
   Permalink

   ?????

 • 11. ožujka 2022. at 12:18
  Permalink

  Prekrasno,sretno Ivanu,a Vama svima ,kapa do poda!,?

  • 21. ožujka 2022. at 20:48
   Permalink

   Hvala Vam, draga Katarina ???

 • 11. ožujka 2022. at 12:13
  Permalink

  Predivno,otvara ljuba u srcu,hvala svima koji pomažu da djeca izrastaju u ovako divne ljude kao što je Ivan.Sretno Ivane tebi. tvojoj zaručnici

 • 11. ožujka 2022. at 12:09
  Permalink

  Bravo Ivane! Želim Ti svako dobro i u narednom životu.

  • 11. ožujka 2022. at 15:02
   Permalink

   Bravo Ivane, samo tako nastavi bit ćemo ti i dalje podrška.
   Hvala svima koji imaju srce za ovakvu divnu djecu. Hvala ???❤❤❤

   • 21. ožujka 2022. at 13:03
    Permalink

    Vama i svim ostalim zamjenskim majkama klanjam se do poda. Ivanu jedno veliko BRAVO !!! Sva sreća ovoga svijeta neka ga prati, kao i svu ostalu dječicu ma na kojoj strani svijeta nalazila se. Srce brže kuca zbog ovakvih priča !!!!! Sretno svima ❤

    • 21. ožujka 2022. at 19:40
     Permalink

     Draga Vesna, hvala Vam na lijepim željama za našeg Ivana ? i na svoj podršci ?

 • 11. ožujka 2022. at 11:58
  Permalink

  Svako dobro i puno uspjeha njemu i njegovoj zaručnici u budućem životu. Lijepo je pročitati da si dao barem mali doprinos djeci koja nisu imala sreće na početku svoga življenja.

 • 11. ožujka 2022. at 11:45
  Permalink

  Dragi moji!
  Jako me ganula Ivanova priča, još sad mi prolaze srsi…
  Hvala vam na svemu što činite za djecu u SOS selu, hvala Bogu da postojite!
  Želim vam i dalje da budete uspješni i svako dobro!

  • 11. ožujka 2022. at 13:22
   Permalink

   Napokon nešto lijepo i posebno u ovom svijetu prepunom turobnih vijesti i nesretnih životnih sudbina. Bravo za Ivana, ali i tete iz dječjeg sela koje su skrbile o njemu i izvele ga na pravi put. Samo tako nastavite! Ivanu želim svako dobro .

   • 14. ožujka 2022. at 16:07
    Permalink

    Bravo za Ivana. On je primjer kako se može uspjeti radom, zalaganjem i upornošću. Iako sam, nije klonuo, nije krenuo krivim smjerom. Naprotiv… Na njega se trebaju ugledati mnogi koji imaju bolje prilike u životu, ali nemaju cilj. Čestitam mu od srca ?

  • 12. ožujka 2022. at 17:10
   Permalink

   Veoma mi je drago na Ivanovom uspjehu,svih prije i posle koji dolaze i čast mi je što sam mogao biti član jedne zajednice koja inspiriše i nadahnjuje.
   Želim svako dobro Ivanu u njegovom daljnjem životu i radu…

   • 21. ožujka 2022. at 20:17
    Permalink

    I nama je čast imati dobre Prijatelje poput Vas, dragi Zlatko, jer svako prijateljstvo dodatno nadahnjuje našu veliku SOS obitelj da nastavimo i dalje ?
    Hvala na lijepim riječima i šaljemo veelikiii pozdrav ?

  • 14. ožujka 2022. at 18:37
   Permalink

   Draga Elizabeta, hvala Vam na lijepim riječima a najviše na Vašoj podršci Ivanu te svim našim mladima i djeci 🙂 Uz podršku Vas, naših dobrih donatora, priče poput Ivanove su moguće <3
   Primite veliki pozdrav iz SOS Dječjeg sela Hrvatska

Comments are closed.

Skip to content