fbpx

Na putu za Italiju, naši prijatelji iz SOS Dječjeg sela Lublin stali su u Lekeniku napuniti baterije nakon dugog puta i vidjeti ljepote Hrvatske.

Uvijek nam je drago ugostiti kolege iz SOS Dječjih sela drugih zemalja, a posebice kad stignu sa djecom kojoj je ovo prvi posjet Hrvatskoj. Tako je iz SOS Dječjeg sela Lublin u Poljskoj stiglo četrnaestero djece sa svojim pedagoškim timom i direktorom svog Dječjeg sela, gosp. Adamom Jaszczukom te su vikend proveli u SOS Dječjem selu Lekenik.

S obzirom na to da je za djecu ovo bio prvi posjet našoj zemlji, iskoristili su priliku kako bi posjetili Plitvička jezera, a također su svratili i na kupanje u Crikvenicu. Iako su ostali zadivljeni prekrasnom prirodom Plitvičkih jezera, Crikvenica je ostavila veći utisak jer je za mališane to bio prvi susret s morem.

Nakon par ispunjenih dana u Hrvatskoj, naši su gosti nastavili svoje putovanje s krajnjim ciljem u Caldonazzu.

“Kažu da im je kod nas bilo predivno, razmislit će o tome da sljedeće godine ljetuju na Jadranu, a voljeli bi također razvijati daljnju suradnju, uz poziv da ih posjetimo u Poljskoj. Jako su zahvalni na prijemu, uz najsrdačnije pozdrave i zahvalu svima koji su omogućili ovih nekoliko predivnih dana u Hrvatskoj, uz jedno veliko DZIĘKUJĘ na rastanku!”, rekao je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Prijatelji iz SOS Dječjeg sela u Poljskoj posjetili Hrvatsku
Skip to content