fbpx

Rat u Ukrajini: Mi smo na strani djece!

Sirene za uzbunu, tenkovi i bombe zavladali su njihovim gradom. Strah se uvukao u njihove domove, a dječja bajka o sretnom i bezbrižnom odrastanju narušena je u samo nekoliko sekundi. Naši kolege, prijatelji, SOS mame, djeca – naša SOS obitelj u Ukrajini trenutno proživljava najteže dane u svojim životima.

Stanovnici SOS Dječjih sela u Ukrajini evakuriani su iz svojih domova i sigurnost su potražili na zapadu Ukrajine i u Poljskoj. I u ratnom užasu naše herojske kolege pokušavaju djeci olakšati situaciju i pokazati im da zajedno možemo sve ovo prebroditi.

Tako je već druga grupa udomiteljskih obitelji sretno stigla u Poljsku. Na granici su ih dočekale naše kolege iz SOS Dječjih sela u Poljskoj. Sada su se prodružii prvoh grupi izbjeglica koji su stigli u Poljsku početkom tjedna.

Ostatak djece, članova obitelji i zaposlenika SOS Dječjih sela u Ukrajini, iz regija Kijev i Lugansk, su na sigurnom. Većinu vremena provode u skloništima.

‘Oko 60% naših kolega nalazi se u području na kojima se provodne aktivne borbe. Srećom, svi su neozljeđeni, no obitelji iz naših programa su jako emocionalno uznemirene, iscrpljene i prestrašene. U ovom trenutku najvažnija je međunarodna solidarnost ljudi koji brinu za nas i koji nas podržavaju. Hvala svima kojima je stalo i koji nas pomažu’, rekao je u svom obraćanju nacionalni direktor SOS Dječjih sela u Ukrajini, Serhii Lukashov.

Nažalost, rat ne jenjava. Borba za slobodu i dalje traje. Mi smo u mislima s našim prijateljima i pružit ćemo im svu potrebnu pomoć.

Rat u Ukrajini: Mi smo na strani djece!
Skip to content