fbpx
U SOS Dječjim selima, pored obiteljskog okruženja kojeg pružamo djeci u našoj skrbi, od iznimne nam je važnosti osigurati djeci bezbrižno i sigurno mjesto za igru i veselje.
Jedan od način kako smo to pokušali postići je organizacijom različitih kreativnih radionica tjedno za djecu niže vrtićke i predškolske dobi , koje su se održavale u sklopu projekta’ Vrijeme bez briga je prva liga’, financiranog od strane Zaklada “Hrvatska za djecu”.
Osim kreativnih radionica na kojima su djeca izrađivala božićne ukrase, životinje od kolaža, bojali vodenim bojama, temperama i flomasterima, radili smo i na razvijanju grafomotoričkih vještina kroz rješavanje radnih listića, slaganje kocki i puzzli, rezanje i lijepljenje papira, bojanje u zadanim okvirima i ostalo.
Radili smo i na razvijanju fonološke svjesnosti- prepoznavanje prvog glasa u riječima, prepoznavanje rime i samostalno kreiranje iste.
Naši najmlađi ludo su se zabavili igrajući društvene igre poput ‘Čovječe, glupiraj se’, memory i slično, kroz koje smo radili na strpljenju, poštivanju redoslijeda i pravila igre.
Zanima vas kako to izgleda i jesmo li stvarno uspjeli? Zavirite u našu galeriju i uvjerite se sami.
Sigurno mjesto za igru i veselje
Skip to content