fbpx

Sigurnost i zdravlje djece u SOS Dječjim selima na prvom mjestu – 16.3.2020.

Ovim putem želimo obavijestiti javnost i naše drage Prijatelje djece u SOS Dječjim selima da su poduzete mjere, preporuke i postupci sukladno naputcima resornog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva te Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kako bi spriječili potencijalno širenje koronavirusa u SOS Dječjim selima uvedena je mjera kojom se odgađaju posjete i kontakti s djecom od strane trećih osoba. Drugim mjerama uvedena je povećana briga o higijeni i prevenciji širenja zaraze kako bi se djeca i zaposlenici odgovarajuće zaštitili.

Poduzeli smo mjere usmjerene i na rad SOS predstavnika koji su u direktnim susretima s građanima na terenu te se njihov rad odgađa do daljnjeg. SOS predstavnici predstavljaju rad Udruge i potrebe djece u našoj skrbi na terenu te s građanima sklapaju trajne naloge s mjesečnim donacijama koji čine većinu prihoda SOS Dječjeg sela Hrvatska. Obzirom da nam je podrška i dalje izrazito važna i potrebna, vaše donacije možete uputiti online – putem Keks pay aplikacije ili obrasca za donacije na web stranici SOS Dječjeg sela. 

SOS Dječje selo Hrvatska nastavlja aktivno pratiti situaciju te odgovorno i pravovremeno usvajati mjere i preporuke nadležnih institucija u situaciji širenja i borbe s koronavirusom.

Sigurnost i zdravlje djece u SOS Dječjim selima na prvom mjestu
Skip to content