fbpx

U organizaciji Turističke zajednice grada Velike Gorice, po prvi put smo imali priliku sudjelovati na manifestaciji ‘Petek na Gorice.’ Vrlo rado smo se odazvali plemenitoj ideji prikupljanja donacija za SOS Dječje selo Hrvatska, odnosno SOS Zajednicu mladih u Velikoj Gorici.

Posjetitelji su tako mogli skenirati 2D kod i donirati za mlade koji odrastaju u SOS Zajednici mladih. U znak zahvale, dobili su na poklon jedan od proizvoda koji su se našli u raznolikoj ponudi rukotvorina na štandovima. Naša suradnja trajat će tijekom naredna dva ‘Petka na Gorice’, do lipnja.

– Jako smo sretni što smo mogli sudjelovati i biti dijelom događanja ‘Petek na Gorice’ kroz jednu plemenitu aktivnost. Bitno je istaknuti da SOS Dječje selo Hrvatska skrbi za ukupno 242 djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Neki od njih žive i u SOS Zajednici mladih u Velikoj Gorici, gdje pohađaju srednju školu i pripremaju se za samostalan život. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez pomoći ljudi velikoga srca, a Velikogoričani su se upravo takvima i pokazali. Hvala Turističkoj zajednici grada Velike Gorice na pozivu te se radujemo idućem druženju – istaknula je Ljiljana Varga, voditeljica odjela za korporativna partnerstva SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Istoga dana, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i članovi Kulturno umjetničkog društva Ščitarjevo, posjetili su SOS Dječje selo Lekenik. Najmlađi članovi KUD-a prikazali su narodne običaje te održali kratki nastup za okupljene. Riječ je o postojećoj suradnji SOS Dječjeg sela Lekenik i KUD-a Ščitarjevo, a ovoga puta gradonačelnik Ačkar Selu je uručio i donaciju u vidu kućanskih aparata.

Jako smo ponosni i zahvalni što imamo priliku surađivati sa plemenitim ljudima te što zajedno možemo graditi sretno i bezbrižno djetinjstvo za one koji nas najviše trebaju.

 

Foto: Josip Škof

SOS Dječje selo Hrvatska na manifestaciji ‘Petek na Gorice’
Skip to content