fbpx

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan – 25.5.2020.

Lada i Miro bili su prilično tužni na početku današnjeg dana, dvadeset i petog u mjesecu svibnju. Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. A onda su došli na genijalnu ideju; „Kad prijatelji ne mogu doći k nama, mi ćemo otići do njih“. Uputili su se u obilazak SOS Dječjeg sela Ladimirevci – i tako je počela proslava 23. rođendana SOS Dječjeg sela Ladimirevci!

Mnogi događaji u 2020. godini morali su biti otkazani ili odgođeni radi COVID-19 pandemije. Svi mali i veliki stanovnici Dječjeg sela Ladimirevci odgovorno su živjeli i radili u proteklim mjesecima kako bi ostali zdravi. Iako su mjere za sprječavanje COVID-19 ublažene u mnogim aspektima društva, naše Dječje selo još uvijek ima visoku razinu zaštite, jer znamo da u odnosu na veliki broj djece moramo nastaviti biti odgovorni.

Tako smo pristupili i obilježavanju našeg 23. rođendana. Bez prijatelja i gostiju, ali radosno i kreativno kako bi i u vrijeme korone zadržali pozitivan duh i nagradili zajedništvo u kojem smo živjeli protekla dva i pol mjeseca.

Sva dvorišta naših SOS obitelji od jutra su već bila ukrašena šarenim balonima i trakama. Djeca su nestrpljivo čekala početak različitih aktivnosti koje smo uz njihovu pomoć pripremili i prilagodili epidemiološkim mjerama. Nakon dugo vremena smijeh je ponovno prevladavao, a pobjednici su bili svi koji su podijelili svoj osmjeh s drugima.

Održali smo piknik na travi i zajednički ručak, nakon kojeg su Lada i Miro razrezali rođendansku tortu, koju nam je i ove godine poklonio Dr. Oetker pored kolača za sve naše SOS obitelji.

Direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zoran Relić zahvalio se djeci, SOS mamama, SOS tetama, odgajateljima i svim drugim djelatnicima na odgovornom ponašanju i zajedništvu kojim smo otkazali COVID-19 u Dječjem selu Ladimirevci. Djeca su dobila diplome, a odrasli zahvalnice koje će nas sjećati na jedan drugačiji period života, ali i držati nas na oprezu dok se situacija s COVID-19 potpuno ne riješi.

Poseban detalj proslave našeg 23. rođendana je slika u čijem nastajanju su sudjelovali baš sva djeca, mladi i odrasli. Svako je dobiojedan komadić puzzle koji je obojao kako je želio i napisao svoje ime. Kad smo sastavili sve puzzle nastala je slika, šarena i moćna. Ona će nas uvijek podsjetiti na zajedništvo u kojem smo se borili protiv COVIDA-19 i motivirati nas da sve teškoće rješavamo kroz razumijevanje, suradnju te usklađeno i zajedničko djelovanje.

Svima vama, dragi prijatelji, koji ste i ove godine na naš rođendan bili u mislima s nama, zahvaljujemo vam na podršci i pomoći, želimo vam dobro zdravlje i puno uspjeha u svemu što radite. Do nekog novog susreta sve vas pozdravljamo.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan
Skip to content