fbpx

SOS Dječje selo Lekenik napunilo 27 godina! – 9.10.2020

Ove godine rođendansko slavlje SOS Dječjeg sela Lekenik proteklo je u posve neobičnim uvjetima, no dobrog raspoloženja nije nedostajalo. Sunčani četvrtak, 8. listopada mališani su proveli u krugu svojih SOS obitelji, te u čast 27. rođendanu SOS Dječjeg sela Lekenik proslavili uz ukusnu tortu i kolače.

Unatoč ‘novom normalnom’ na kakvo smo se već i naviknuli, SOS Dječjim selom Lekenik od jutra je vladalo dobro raspoloženje. U ‘zraku’ se osjetio rođendanski duh. Zbog propisanih epidemioloških mjera ove godine veliko je slavlje izostalo. No, to nas nije spriječilo da u krugu SOS obitelji proslavimo Dan našega sela.

Zahvaljujući našim dugogodišnjim prijateljima iz tvrtke Dr.Oetker fino smo se zasladili ukusnom tortom i kolačima.

‘Ove godine sve je malo drukčije za naš rođendan.Nisu nam došli naši dragi prijatelji, naša braća i sestre, kolegice i kolege iz Ladimirevaca i Nacionalnog ureda, a nema ni naših brojnih prijatelja, donatora. Sve je malo drugačije, a opet jednako. Mi smo podjednako, ili možda i malo više uspješni, u svojim obavezama, u školi, u kući, na poslu. A onda smo u tome svemu ponosni na razdoblje iza nas, na ovih već sada velikih 27 godina, a također i na proteklu godinu, posebno na posljednjih nekoliko mjeseci’, rekao je direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, Mario Čović istaknuvši kako su upravo ‘zajedništvo, prijateljstvo, odgoj, kultura, SOS mama, obitelj, braća i sestre, Selo’ naše tradicionalne vrijednosti.

‘Bili smo odgovorni, ostali smo doma, ostali smo zdravi. Imali smo uspješan kraj školske godine s 13 odlikaša i vrlo dobrim uspjehom. Ljetne radosti su uslijedile u Rovanjskoj, Cresu i Zaostrogu. S našim mladima koji su krenuli u Zagreb i Veliku Goricu, smo se oprostili na Kukuruzijadi, krenuli u školu, vrtić i Malu igraonicu. Uskoro očekujemo prijem u Selo nekoliko naših novih malih prijatelja, očekujemo i povratak nekoliko naših zaposlenika koji su naše Selo uljepšali svojim osmijehom, svojom dobrom energijom i onim dijelom svog srca, koji su poklonili našoj djeci’, osvrnuo se direktor na proteklo izazovno razdoblje iza nas uz nadu da će ubrzo sve biti ‘onako kako je i bilo’.

‘Imamo jedni druge i to je najveća vrijednost. Imamo braću, sestre, naše SOS mame, imamo dobre kolegice i kolege, imamo izvrsne stručnjake u svom poslu. Najveća vrijednost su ljudi, naša djeca, naši zaposlenici i zato od srca, hvala vam svima’, zaključio je Mario Čović.

SOS Dječje selo Lekenik napunilo 27 godina!
Skip to content