fbpx

Biljana Bencetić jedna je od vrijednih predstavnika SOS Dječjeg sela Hrvatska koja je svoju uobičajenu svakodnevnicu zamijenila jednim dinamičnim i plemenitim poslom: radom na terenu kao SOS predstavnica SOS Dječjeg sela Hrvatska. Kako i sama kaže, iz oglasa na društvenim mrežama, stvorila se ljubav i priča koja traje već skoro tri godine. Njezin posao je informirati građane o radu Udruge i upoznati ih na koje sve načine mogu pridonijeti sretnijem i sigurnijem djetinjstvu djece smještene u SOS Dječjim selima u Lekeniku i Ladimirevcima. Biljanu i druge predstavnike često je moguće vidjeti na ulicama grada Zagreba i na popularnim lokacijama poput šoping centara i drugih gradskih trgova, ali i na pragovima obiteljskih kuća i stanova u direktnoj komunikaciji sa budućim prijateljima SOS Dječjeg sela.

„U početku je velik izazov bio stati pred slučajne prolaznike jer sam imala veliki strah od odbijanja. U današnjem užurbanom vremenu, jako je teško pridobiti nečiju pažnju i zainteresirati osobu za razgovor o Dječjim selima i svemu što radimo. Međutim, građani većinom reagiraju pozitivno, a ponekad i jako emocionalno. Smatram da svi u sebi nosimo nešto plemenito što nas potiče da napravimo promjenu u nečijem životu, a naročito u životima djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi“, ističe Biljana i naglašava kako su joj direktni susreti s građanima i prenošenje plemenite ideje o pomaganju u lokalnoj zajednici glavni motivatori za daljnji rad.

„Uvijek se vodim time da želim biti promjena koju i sama želim vidjeti u svijetu. Svojim radom nastojimo približiti tu ideju o zajedništvu, uzajamnom poštivanju i bezbrižnom djetinjstvu kakvog svako dijete zaslužuje. Svi znamo koliko je ljubavi i podrške potrebno da bi jedan mali čovjek izrastao u kvalitetnu i plemenitu osobu. Upravo zato bih preporučila ovaj posao svim ljudima dobre volje koji i sami žele napraviti promjenu u svijetu. Zasigurno će biti ispunjeni i sretni znajući da čine promjenu u životima djece koja nas najviše trebaju“, zaključila je Biljana na kraju razgovora.

SOS predstavnica Biljana: „Svi možemo napraviti promjenu u nečijem životu“
Skip to content