fbpx

Zajedništvo, veselje, sreća i ljubav vladali su SOS Društvenim centrom u Lekeniku. Nakon dvije godine ponovno smo se okupili u velikom broju i uz čvrst zagrljaj jedni drugima poželjeli sretan Božić i uspješnu novu 2023. godinu.

Ove godine baš ništa nas nije spriječilo da nastavimo svoju tradiciju božićne priredbe u SOS Dječjem selu Lekenik. U društvu naših dugogodišnjih prijatelja donatora i partnera proveli smo večer za pamćenje.

Na samom početku programa obratila nam se nacionalna direktorica Udruge Višnja Tuškan-Krupić koja se svim prijateljima zahvalila na svesrdnoj podršci i što zajedno s nama već 30 godina stvaraju obitelj za nezbrinutu djecu. Kao najveći prijatelj Dječjeg sela načelnik općine Lekenik, gospodin Ivica Perović pozdravio je sve prisutne i zaželio nam još puno uspješnih godina rada i djelovanja u Hrvatskoj, dok je Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo, Robertina Štajdohar, dječici pod borom ostavila slatke darove i svima zaželjela sretan Božić.

Nakon službenog dijela programa na red je došao najslađi i najemotivniji dio: najmlađi iz Male igraonice svima su izmamili osmijeh na lice i poslali jednu veliku pusu za nadolazeće blagdane. Naši glumci iz Malog kazališta bajki oduševili su isječkom iz predstave ‘lekenički patuljci’, dok su naši poznati ‘Lekenički čitači’, pedagoški pomoćnik Aleksandar Nađ i voditelj Dramske radionice, Rusmir Agačević, izveli dojmljivu recitaciju.

Gromoglasni pljesak dobio je naš seoski majstor Mićo koji je izašao iz svojih cipela i skupio hrabrost djeci kroz stihove poručiti koliko ih voli. Za glazbe dio programa pobrinuo se bend ‘Glazbeni sanjari’ koji su uz predivan glas naše mlade djevojke Tine, dočarali duh Božića.

Uz veselje, puno smijeha, suza radosnica i neizostavnu pjesmicu ‘lekenički zvončići’ završili smo još jednu božićnu priredbu, sa jednom željom: ‘Ponovilo se dogodine’.

Tradicionalna Božićna priredba u SOS Dječjem selu Lekenik
Skip to content