fbpx

Djeca i mladi u SOS Dječjem selu Ladimirevci i ove godine su se pridružili inicijativi obilježavanja Dana sigurnijeg interneta koji se provodi u više od 140 zemalja svijeta, s ciljem promicanja sigurnosti i zaštite djece i mladih na internetu.

Kako je jedan od glavnih zadataka naše organizacije osigurati brižan dom i bezbrižno odrastanje za svako dijete, svjesni smo važnosti brige za njihovu sigurnost i zaštitu u njihovom okruženju – offline i online. Kako bismo to mogli postići, posebnu pažnju posvećujemo unaprjeđenju njihovih znanja i vještina za sigurno korištenje interneta pa smo i ove godine organizirali radionice u sklopu Dana sigurnijeg interneta 2023. Proveli smo dvije radionice s mladima u Zajednici mladih Osijek na kojima je sudjelovala 21 mlada osoba te smo proveli dvije radionice u SOS Dječjem selu Ladimirevci s učenicima petih, šestih, sedmih i osmih razreda, na kojima je sudjelovalo 19 djece.

Aktivnosti su provedene u sklopu projekta „Vrijeme bez briga je prva liga“ koji je financijski podržala Zaklada „Hrvatska za djecu“, a kroz koji provodimo niz kreativnih radionica, radionica za razvoj socijalnih i komunikacijskih vještina te sportskih aktivnosti. Kroz projekt smo osigurali i nabavku informatičke opreme koja će nam omogućiti da ove i brojne druge aktivnosti za djecu provedemo na zanimljiv, zabavan i kreativan način te da ih na svakom koraku podučavamo kako tehnologiju koristiti na siguran način.

Pogledajte kako nam je bilo u našoj galeriji!

Sigurnost prije svega, a posebno na internetu
Skip to content