fbpx

SOS Dječje selo Hrvatska intezivno i redovno radi na edukaciji zaposlenika. Tako je u travnju održana  edukacija Sveobuhvatno upravljanje konfliktnim situacijama za četvrtu grupu zaposlenika SOS Dječjeg sela Lekenik i Hrvatska. Provodile su je kolegice psihologinje Jasna Špoljarić i Asja Zenko.

Metoda sveobuhvatnog upravljanja konfliktnim situacijama (United Conflict Management) nastala je prilagodbom metode Professional Assault Response Training (PART), čiji nositelj je organizacija PARTTraining GmbH iz Njemačke, potrebama stručnjaka koji rade s djecom i mladima.

Ova metoda složen je koncept etičkih vrijednosti koji promiču dostojanstvo i sigurnost djece, mladih i stručnjaka kroz rješavanje problema, teoriju stresa i čimbenike koji utječu na agresivno ponašanje i okvir za odgovornu prevenciju i intervenciju.

Edukacija sadržava dio teoretskog podučavanja, vježbe za individualnu refleksiju, igranje uloga i aktivnosti vježbanja uvedenih metoda kako bi se sudionicima omogućilo da iskuse utjecaj metode i pruži im se prilika za vježbanje predstavljenih alata. Povratne informacije svih uključenih su jako dobre.  Ukupno je kroz dvodnevni trening prošlo 72 zaposlenika.

U Lekeniku održana edukacija za zaposlenike
Skip to content