fbpx

U ovo vrijeme darivanja Udruga SOS Dječje selo Hrvatska stekla je još jednog velikog partnera. Prvo plinarsko društvo, na čelu s predsjednikom uprave gospodinom Vujnovcem, hvale vrijednom donacijom pokrit će troškove režija za struju i plin za oba SOS Dječja sela, u Ladimirevcima i Lekeniku.

Početak suradnje obilježili smo potpisivanjem ugovora o donaciji  u ‘Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike’.

‘Energenti su skupi, sve je skupo i  nažalost financijski je sve teže. Ova donacija je način na koji mi možemo pomoći.  Uz to, kroz našu kampanju u medijima željeli smo usmjeriti pažnju javnosti na probleme koje imaju ta djeca, ali i na probleme koje imate vi koji brinete o njima. Željeli smo potaknuti i druge da i oni pomognu koliko mogu. Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti. Ne gajimo iluzije da ćemo riješiti sve probleme, ali ako možemo imalo pomoći bit ćemo zadovoljni’, istaknuo je predsjednik PPD-a Pavao Vujnovac.

Ispred Udruge SOS Dječje selo Hrvatska ovom svečanom potpisivanju prisustvovala je nacionalna direktorica Višnja Tuškan-Krupić, te direktori Dječjih sela – gospodin Zoran Relić i gospodin Mario Čović.

U SOS dječjem selu Lekenik trenutno je 75-ero djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Direktor sela u Lekeniku Mario Čović rekao je da svi osjećaju porast cijene energenata, ali i da su prije nekoliko godina krenuli u tranziciju prema zelenim izvorima energije.

‘U sve obiteljske kuće u selu u Lekeniku u kojima borave djeca ugrađene su dizalice topline, a u planu je isto učiniti i s popratnim objektima. Sljedeća faza bila bi ugradnja solara tako da idemo prema energetskoj neovisnosti. Međutim, danas živimo u vrlo zahtjevnim i izazovnim vremenima tako da veliko hvala PPD-u, jako nam puno ovo znači’, rekao je Mario Čović direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Hvala od srca na ovoj predivnoj inicijativi čelnim ljudima Prvog plinarskog društva, te Zaklade Novo sutra. Raduje nas buduća suradnja i novi uspjesi.

Uz Prvo plinarsko društvo čeka nas topla zima
Skip to content