fbpx

 Velika srca Profil Kletta za obrazovanje naših mališana – 30.12.2020

U sklopu zajedničke humanitarne akcije Obojimo svijet zajedno hrvatski učitelji udružili su snage s Profil Klettom i našim mališanima, koji odrastaju u SOS Dječjim selima, donirali računala, digitalnu opremu, namještaj, udžbenike i materijale za učenje stranih jezika u vrijednosti 120 tisuća kuna.

Cilj akcije je bio djeci osigurati da što bezbrižnije i kvalitetnije mogu učiti i razvijati se, unatoč izazovima odrastanja bez skrbi bioloških roditelja, a posebice u teškoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa i posljedicama razornog potresa koji je najteže pogodio upravo taj dio Hrvatske.

Osim što su učitelji sudjelovanjem u virtualnom bojanju čestitki na digitalnoj platformi IZZI osigurali opremanje 15 kutaka za učenje u SOS kućama, otključali su i digitalni obrazovni sadržaj putem kojeg svojim učenicima mogu približiti rad i važnost SOS Dječjeg sela Hrvatska, kao i na zanimljiv i interaktivan način podučavati o vrijednostima humanosti, volontiranja i solidarnosti.

U svijetu strelovitih promjena i teških posljedica uzrokovanih koronavirusom i strašnim prošlotjednim potresom, znanje doista nikad nije bilo vrednije. Svjesni smo da nemaju sva djeca jednake prilike za kvalitetno obrazovanje i zato sam ponosan što smo udružili snage s našim učiteljima i opremili kvalitetnom digitalnom opremom, namještajem, udžbenicima i materijalima za učenje stranih jezika, čak 15 kutaka za učenje SOS Dječjeg sela Hrvatska. Našu ulogu u društvu vidimo znatno šire od izdavaštva i zato, kada god možemo, pomažemo da ni jedno dijete ne bude zapostavljeno” – kazao je predsjednik Uprave Profil Kletta, Dalibor Greganić.

Odrastati u krugu obitelji, pružiti djeci sigurnost, osjećaj pripadnosti i sva prava koja im pripadaju, misija je naše Udruge koja uspješno 28 godina skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Pravo na obrazovanje jedno je od najvažnijih prava koja poštujemo u našim SOS obiteljima. Djeca u našoj skrbi redovno pohađaju nastavu, a u ovo izazovno doba pandemije, a sada i potresa, stekli smo nove partnere iz tvrtke Profil Klett, koji će obrazvanje učiniti jos lakšim i zabavnijim. Od srca hvala svim učiteljima koji su prepoznali ljepotu darivanja i pomogli da naša djeca uživaju u novim obrazovnim kutcima Profil Kletta. Vjerujemo da je ovo tek početak jedne lijepe i dugoročne suradnje” – istaknula je Višnja Tuškan-Krupić nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.

 Velika srca Profil Kletta za obrazovanje naših mališana
Skip to content