fbpx

Završen prvi modul projekta “Skrb temeljena na znanjima o traumi” – 6.07.2021.

Od kraja travnja do kraja lipnja 2021. SOS Dječje selo Hrvatska provodilo je 1. modul edukacija za stručnjake koji rade s djecom i mladima iz alternativne skrbi u sklopu projekta “Skrb temeljena na znanjima o traumi”.

Tijekom navedenog perioda obiđena su 4 grada, a održano je ukupno 15 dana edukacija na kojima je sudjelovalo 99 stručnjaka.

Tema rada s djecom koja su imala iskustvo traume izuzetno je aktualna tema te su stručnjaci bili visoko motivirani za unapređenje svojih znanja. Tijekom prvog modula posebno nas je oduševila predanost stručnjaka njihovom radu unatoč brojnim izazovima s kojima se svakodnevno nose.

Stručnjaci su izrazili veliko zadovoljstvo sadržajem edukacija kao i voditeljima edukacije Sanjom Orešković Vrbanec i Mihaelom Kozinom, no najveće zvijezde su ipak bili naši stručnjaci po iskustvu (mladi koji su odrasli u sustavu alternativne skrbi i na projektu kroz ulogu ko-trenera iznosili svoja iskustva i iskustva drugih mladih iz sustava).

Stoga ovim putem posebnu zahvalu želimo uputiti upravo njima, divnim mladim ljudima koji su u želji da pomognu unapređenju sustava i poboljšanju skrbi za neke nove generacije nesebično dijelili sebe i vlastite priče. Tena Matić, Kruno Topolski i Ivan Šarić – hvala vam puno!

U srijedu 7. srpnja 2021. krećemo s drugim modulom edukacija koji će završiti u studenom. Prije toga uzet ćemo zasluženu ljetnu pauzu, a od rujna nastavljamo te ćemo vas o svemu na vrijeme izvještavati.

Projekt punog naziva „Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece – integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi“ SOS Dječje selo Hrvatska provodi od ožujka 2020. kao jedna od 6 zemalja partnera. Nositelj projekta je SOS Kinderdorf Intenational, a projekt je financiran sredstvima Europske unije iz programa REC (the Rights, Equality and Citizenship).

Program i sadržaj edukacija razvio je CELCIS, organizacija iz Škotske specijalizirana za edukaciju stručnjaka u sustavu skrbi, jedan od partnera na projektu.

Završen prvi modul projekta “Skrb temeljena na znanjima o traumi” – 6.07.2021.
Skip to content