fbpx
SOS Dječje selo Ladimirevci

SOS Dječje selo Ladimirevci drugo je SOS Dječje selo u Hrvatskoj – smješteno je dvadesetak kilometara od Osijeka, u valpovačkom selu Ladimirevci. To je selo poznato po brizi i ljubavi mještana koji se trude Ladimirevce učiniti lijepim i ugodnim mjestom za življenje. Ladimirevčani su sami, vlastitim sredstvima i radom, izgradili osnovnu školu, a kad su započeli razgovori o mogućoj lokaciji budućeg SOS Dječjeg sela u istočnoj Slavoniji, nisu sakrivali svoje oduševljenje. Valpovačka općina ustupila je SOS Dječjem selu Hrvatska 50.000 četvornih metara zemljišta. Selo je izgrađeno 1995., a otvoreno je 1997. godine.

Danas, u 16 SOS kuća odrasta osamdesetero djece, koji čine zajedništvo u sigurnoj i brižnoj sredini koju zovemo Dječje selo. Obiteljski model skrbi je model kojim našoj djeci želimo osigurati sigurno okruženje i ljubavlju ispunjeno odrastanje. U tome koristimo suvremene odgojne metode bazirane na pedagoškim i psihološkim znanjima, koja usvajamo permanentnom edukacijom svih naših SOS mama, SOS teta, te stručnih pomagača poput psihologa, pedagoga, socijalnih radnika.

Najbolji interes djece promičemo kroz individualna razvojna planiranja kojim osiguravamo da svako dijete dobije pomoć koja mu je potrebna ili da ga razvojno usmjerimo na područje njegovih interesa i najvećih mogućnosti.

Konvencija o pravima djeteta temeljni je dokument na kojem se zasniva Politika zaštite djece u SOS Dječjem selu, a koji određuje načela i smjernice našeg rada, a dječja prava i politika za zaštitu djece poznata su svim našim djelatnicima, te se i naš odgoj čvrsto temelji na vrijednostima ravnopravnosti, tolerancije, međusobnog poštivanja i uvažavanja, pomaganju, zajedništvu i nenasilju.

Dječje selo u suradnji sa lokalnom zajednicom sudjeluje u različitim projektima kojima se djeca uče novim znanjima i životnim vještinama. Sportska, glazbena, likovna, dramska, novinarska i plesna radionica, neke su od aktivnosti koje se kontinuirano provode u Dječjem selu i u kojima mogu sudjelovati i djeca iz lokalne zajednice.

Kada dođete u Dječje selo, pored SOS obitelji, u njemu možete pronaći pedagošku pomoćnicu i seoskog majstora koji sa svojim obiteljima žive u Dječjem selu. Svi oni zajedno integrirani su u lokalnu zajednicu i sudjeluju u njenom životu. Djeca na taj način uspostavljaju odnose s drugima, uče važne vještine i razvijaju kompetencije za aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici i društvu općenito.

SOS obitelji uspostavljaju i njeguju veze s drugim obiteljima iz zajednice. Djeca iz SOS Dječjeg sela posjećuju svoje prijatelje u lokalnoj zajednici, a obitelji iz lokalne zajednice provode slobodno vrijeme u šetnji ili igri na igralištu SOS Dječjeg sela. Djeca iz lokalne zajednice također sudjeluju u aktivnostima organiziranim za djecu iz SOS Dječjeg sela. Svoje resurse sa lokalnom zajednicom SOS Dječje selo Ladimirevci dijeli i kroz aktivnosti mobilnog tima i logopeda.

SOS obitelji, kao i sve druge obitelji, koriste dostupne javne službe u lokalnoj zajednici, sudjeluju u lokalnim manifestacijama i svečanostima te pristupaju različitim organiziranim aktivnostima, sportskim klubovima i umjetničkim radionicama. Tako djeca iz SOS Dječjeg sela imaju dugogodišnju tradiciju uključivanja u NK Ladimirevci i NK Valpovo, Narodnu tehniku Valpovo, Udrugu „Mladi poduzetnik“ Ladimirevci i Planinarsko društvo „Zanatlija“ Osijek. Osim novih vještina i vrijednih postignuća, djeca kroz ove aktivnosti jačaju svoje socijalne kompetencije i stvaraju nove kontakte i prijateljstva. Obiteljski oblik skrbi u SOS Dječjem selu Ladimirevci promovira se i kroz obiteljska ljetovanja i obiteljske izlete, kao na primjer kupanje u Bizovačkim toplicama, posjeta ZOO Osijek, kino i kazališne predstave u Osijeku.

OTVORENI NATJEČAJI

Postani SOS mama/tata!

Kažu da je biti roditelj najteže i najljepše zanimanje. Biti nekome uzor i sigurna luka prepuna ljubavi izazovna je zadaća.

Raditi posao koji ispunjava srce i daje smisao pravo je zadovoljstvo.

Upravo životni poziv SOS mame/SOS tate daje takav osjećaj. Prijavite se!

Postani SOS teta!

Najbliži suradnik SOS mama/SOS tata, jesu vedre, komunikativne i suosjećajne osobe od povjerenja.

One su SOS tete koje pomažu SOS mami/SOS tati u njihovoj brizi za cijelovitu dobrobit djece u SOS obitelj, te podrška u stvaranju obiteljskog okruženja.

KONTAKTI
DOKUMENTI

Opći akti

Pravilnici

Odluke

Pravo na pristup informacijama

Planovi i izvješća

Godišnje izvješće SOS DSH 2017

Godišnje izvješće SOS DSH 2018.

Godišnje izvješće SOS DSH 2019

Godišnje izvješće ZPPI 2017

Godišnje izvješće ZPPI 2018

Godišnje izvješće ZPPI 2019.

Godišnje izvješće ZPPI 2020.

Godišnje izvješće ZPPI 2021.

Godišnji financijski izvještaj 2018.

Godišnji financijski izvještaji i Izvješće o reviziji 2017

Godišnji financijski izvještaji i Izvješće o reviziji 2018

Godišnji financijski izvještaji i Izvješće o reviziji 2019

Godišnji financijski izvještaj i Izvješće o reviziji 2020

Godišnji financijski izvještaj i Izvješće o reviziji 2021

Godišnji plan Programa SOS Dječje selo Ladimirevci 2017

Godišnji plan Programa SOS Dječje selo Ladimirevci 2018

Psiho-pedagoški plan rada 2018.docx

Psiho-pedagoški plan rada 2019.docx

Psiho-pedagoški plan rada 2020

SOS brošura mama tata

Godišnji plan rada SOS Dječjeg sela Ladimirevci-2023 godina

Godišnji plan rada SOS Zajednica mladih u Osijeku-2023 godina

Godišnji plan rada Programa Jačanje obitelji-2023 godina

SOSDSLA-Financijski plan 2023

Strategija 2023-2030

Financijski izvjestaji 2022 SOS DS Ladimirevci

SOSDSLA-Financijski plan za 2021 godinu

SOSDSLA-Financijski plan za 2020 godinu

Godišnji plan rada Programa za mlade 2021

Financijski plan SOS Dječjeg sela Ladimirevci za 2022

SOSDSLA-Godišnji plan stručnog rada-2021

SOSDSLA-Godišnji plan stručnog rada Dječjeg sela-2022

SOSDSLA-Godišnji plan rada Zajednica mladih Osijek-2022

SOSDSLA-FSP-OBŽ-Godišnji plan rada-2022

SOSDSLA-FSP-Godišnji plan rada za 2021 godinu

Financijski plan za 2024 SOS DS Ladimirevci

SOS Dječje selo Ladmirevci_Financijsko izvješće 2023

Pravilnici o pružanju socijalnih usluga

Upute

Unutarnji nadzor

KLUPKO VESELJA

KLUPKO VESELJA – online škola za roditelje

Klupko veselja – škola za roditelje

Svakodnevni izazovi, nedoumice, strahovi, pritisci, očekivanja drugih i od nas samih, osjećaj nemoći, pitanje radim li to dobro? Ovo su samo neki aspekti roditeljske uloge koji stoje nasuprot ispunjenosti, zadovoljstva, bezuvjetne ljubavi i sreće.

Lako je i lijepo s drugima dijeliti sretne trenutke, no tko je uz vas kada naiđete na neku prepreku ili želite nešto više ponuditi vašem djetetu?

Tempo kojim živimo često nas ograničava i ne uspijevamo posvetiti vrijeme svemu čemu bismo htjeli. Ako je jedna od vještina koje biste htjeli razvijati roditeljstvo i uloga u kojoj se želite osjećati sigurnije i snažnije upravo uloga roditelja, ove kratke on-line edukacije će vam pomoći da bilo kada i bilo gdje dobijete informacije koje su vam potrebne.

Mobilni tim SOS Dječjeg sela Ladimirevci na području Osječko-baranjske županije provodio je ‘Škole za roditelje’ uživo te je na istima prisustvovalo više od 300 roditelja. Kako bi ovaj sadržaj bio dostupniji što većem broju roditelja, koji žele raditi na sebi i na odnosu sa svojom djecom, odlučili smo ga plasirati on-line.

Voditeljice edukacija su članice mobilnog tima SOS Dječjeg sela Ladimirevci: Matea Mršo, socijalna pedagoginja i Tihana Starčević, psihologinja, koje ćete bolje upoznati kroz videe.

Vjerujemo da ćete dobiti neke nove ideje i proširiti lepezu djelovanja prema i sa vašom djecom na obostrano zadovoljsto.

Prijatelj djece
Skip to content